Skrivet av: Alter Ego | 22 februari - 2007

Pinga din blogg

Att pinga sin blogg är ett sätt att marknadsföra sig i olika sökmotorer, så andra ser att man uppdaterat något.

Technorati pingas automatiskt när man har wordpress.com, taggarna är de samma som du bockar för i kategorier. Ta en titt på svenska populära taggar på wordpress.com. De skiljer sig en del från de mer kända och använda Bloggar.se som visar sina sina taggar utifrån, hur den mer kända bloggsökmotorn Knuff har indexerat din bloggs sökord.

För att indexeras i Knuff, så gäller först att man har ett RSS flöde i sin blogg, sedan så skall man ha ett speciellt script, sk. Bookmarklet. Förklaringen till det hittar du här
Det du sedan gör är att trycka på Bokmärket Etikettera som du lagt i ditt webfönsters list, skriva in dina taggar/sökord med kommatecknet, mellan varje ord. Tryck sedan ok. Då får du fram ett html scrip, detta skall du sedan kopiera in i ditt inlägg.

Detta gör du genom att ändra till fliken Kod, och ställa dig längst ner på sidan och klistra in koden. Går du sedan tillbaka till läget Visual, så ser du taggarna och trycker därefter publicera.
Ditt inlägg kommer så småningom att indexeras av knuff.

Pinga Nyligen, Knuff hämtar sina flöden från Nyligen, så för att komma med snabbare kan man pinga det direkt. Första gången skriver du in Bloggens namn samt första sidans Url. Trycker på pinga, det kommer sen upp en ny sida som tackar för din ping DENNA skall du lägga till dina favoriter, och varje gång du ska pinga så klickar du på den sidan som har sparat in din kod i ett bokmärke.

UPPDATERING: Du kan nu pinga Nyligen automatiskt, läs guiden.

Pinga dina inlägg till intressant.se när du har lagt ner tid på att skriva ett intressant och lite mer välskrivet inlägg på din blogg. Riktlinjen är

 • Inlägg pingade till intressant.se ska vara lite mer välskrivna, välformulerade och sakliga än genomsnittet i bloggosfären.
 • Inlägg pingade till intressant.se ska vara längre än några få meningar.
 • Inlägg, bloggar eller bloggare som uttrycker nedsättande kommentarer om etnisk grupp, kön, religion, sexuell läggning, psykisk hälsa och/eller grova personangrepp, nonsens eller extrema konspirationsteorier kommer inte att länkas.

Enklast är att skapa en separat mapp bland dina favoriter, döp den till min blogg eller något passande och lägg in alla bokmärken, pingar, inloggningssidor etc. som har med din blogg att göra.

Andra ping tjänster:

Pinga Nybloggat

Blogupdate

Pingomatic

Andra bloggar om: , , , , , , ,


Responses

 1. Twingly, en relativt ny pingtjänst är inte att förakta heller!

 2. Nej precis jag glömde den MEN Twingly är till för om man refererar något som har stått i SvD, DN eller Expressen, inte till något annat i dagsläget!

 3. Jag upptäckte nyss en sak… Man kan redigera kommentarerna och ändra i texten. Jag gjorde det nyss för att dela upp det i stycken, men det finns ju risk att det missbrukas…

 4. Har du någon förklaring till varför mina pingar inte längre syns på bloggar.se. Upptäckte det för första gången i går. Har under några veckor gjort precis som du skriver och det har funkat. Nu finns mina pingade inlägg aldrig med – varför tror du? har skrivit ett mail dit aldeles nyss, men ännu inte fått svar. Önskar dig en skön helg

 5. Undrar också om du vet hur man hittar sin RSS adress på wordpress?

 6. ilse-mare, förklara vad du menar med dina pingar inte syns. http://bloggar.se visar sökord alltså mest aktuella etiketter söm de också kallas.

  Det visar inte din blogg, utan om de t.ex använder ordet politik så bör det om du gjort rätt finnas med under etiketten Politik, klickar man på det sökordet så ser man bloggar som pingat och använt det ordet. Men det går snabbt som du ser, det är många som pingar. Det förutsätter förstås att du också skickar pingen till Nyligen, för det är därifrån uppgifter hämtas.

  Alla wordpress bloggar har en RSS adress som slutar på /feed/
  Din egen hittar du under sidokolumnen där det står Meta, under där har du länkar och din Rss heter just Inlägg RSS, man kan också prenumerera på kommentarer

 7. Tack för svaret! jag hade ändrat en inställning, och ändrade tillbaks till orginalet och då syns plötsligt inläggen igen. Mitt fel – förstod inte att det skulle påverka som det gjorde.
  Min RSS adress är alltså min bloggadress plus /feed/? har jag fattat rätt?

 8. ..ska registera min wordpress på bloggportalen men hittar inte var jag ska klista in bloggportalen kod. Vet du?

 9. Ja du öppnar sidebar-widgets, antingen tar du den som står text1 eller lägger upp en ny textwidget och klistrar in koden i den.
  Ska skriva en hjälp om det snart

 10. tack…nu gjorde jag så..klistrade in koden i en ny widget..få se om det fungerar om nån vecka eller två. 🙂

 11. Det är bra att du palnerar att skriva om hur jag ska klistra in bloggportaler.
  Mitt problem just nu är att jag gör nått fel när jag ska komma in på bloggar.se Jag tycker jag gör som det sägs och får in etiketter på bloggar.se bland favoriterna, men när jag ska skriva kommer inte rutan upp. (Usch vad svårt att förklara) Du får väl säga som Stenmark – det är svårt att förklara för en som inte begrip;-)

 12. Efter att ha läst på en del pingsiter, t.ex nybloggat.se så skall man kunna pinga automatiskt via wordpress. Man skall (enligt instruktioner) gå till Options » Writing » Update Services. Det är bara det att jag inte hittar någon Update Service någonstans i min Dashboard. Går det inte att pinga automatiskt?

 13. Den här frågan är besvarad i Forumet
  Det ÄR skillnad på wordpress.org och det vi har wordpress.com

  Här kan vi inte automatpinga utan måste använda den manuella funktioner. Det enda som pingas automatiskt är technorati

 14. Aha, tack för svaret.

 15. Du svarade:
  ”Leo såg att du skrivit och undrat i blogghjälp om att lägga in Bloggportalen.
  Man ska lägga in den koden i en text widget.” Hur lägger man in koden i en text widget?
  Fortfarande har jag inte kommit på hur bloggar.se funkar.
  Ingen brådska med svaret. Räknar med att jag till slut förstår vad du säger;-)

 16. Hej hej jo det är en ska jag undrar över. När jag har kommenterat någon så blir alltid mitt namn svart markerat och ej rött som alla andras och då går det ej att klicka på mitt namn och komma till in blogg. Alltså mitt namn e ju längst underst i min kommentar.
  Hur ska jag göra så att det blir röd markerat så att andra kan bara klicka på mitt namn och komma till min blogg?
  Kram på dig och ha en bra dag.

 17. Det beror på att du inte skriver in din bloggadress, då finns det ju inget att länka till 🙂

 18. Inga av mina inlägg har någonsin synt till här hos er…Undra vad det beror på?

 19. Nu vet jag inte vad du syftar på när du säger ”synts till här hos er”
  Om du t.ex skriver något i din blogg, som du tycker relaterar till någon jag skrivit här, då ska du använda trackbackadressen och skriva in det på avsett ställe i din blogg. Dessutom pinga ( skriva direktlänken ) till rätt inlägg.

  Att du inte syns på knuff etc. beror nog snarare på att jag ser att du INTE använder dig av Bloggars, sökord/taggar
  Det kan du läsa om här ..

  http://bloggar.se/hur

 20. För att pinga flera sajter samtidigt kolla in http://bloggping.com som nu kör betatestningar

 21. […]  När jag pingar talar jag om för olika sökmotorer att min blogg finns. Andra bloggare som söker i sökmotorn, t ex Bloggar.se kan då hitta min blogg. Det är så folk som delar intressen möts på webben. Läs mer om pingar och trackback här […]

 22. Jag har nyss börjat med att pinga, men är relativt okunnig på de, förstår inte speciellt mycket om autoping osv 😦
  Får ta och lära mig!

 23. […] Pinga (innebär att din blogg skickar ett meddelande till en bloggportal om att du har uppdaterad bloggen) Du hittar en bra ping-lista här och en närmare beskrivning av hur det går till att pinga här. […]

 24. Tessuui.blogg.se

  Har nyligt börja pinga .. någon som har några bra tips??

 25. Hjälp! Vill någon förklara hur jag ska kunna manuellt pinga min blogg på bloggportalen (för att få ping url att klistar in här) Det krävs att jag har lagt in bloggportalens kod på min blogg för att jag manuellt ska kunna ping! Är inte det ett moment 22?? rssping (Daniel) -funktionen ska väl möjliggöra att jag ska kunna pinga men jag måste ju först ha pingkoden som jag fått efter en manuellt gjord ping….det ena kräver det andra! jag förstår inte vad jag ska göra innan för att jag ska manuellt kunna pinga bloggportalen för att sedan få koden att klistra in. Var ska jag klistra in koden på min wordpressblogg för att manuellt kunna pinga…??? Tacksam för svar!*pust*

 26. Jättebra inlägg med exakt den info jag behövde, tackar så hemskt mycket!

 27. Det är intressant hur somliga fattar allt som sägs och andra inte gör det. Jag känner inte till pingande, men vill förstå hur det funkar. Jaghar wordpress.com innebär det då att jag inte kan pinga? (eftesom bara wp.org kunde) Eller att jag måste göra det per inlägg? Vad är det då jag ska göra per inlägg och hur?
  Om du inte orkar skriva ut så att man som okunnig förstår så strunta hellre i det. Det blir bara frustration från två håll. Någon som kan förklara i klartext och vettigt?

 28. Nu syns jag:)

  Petter

 29. pingler.com erbjuder en fantastisk tjänst för att pinga upp till 100 pingcentraler samtidigt. Har du en lång lista så kan du pinga alla på listan därifrån med ett musklick istället för att manuellt pinga var och en för sig på respektive sajt.

 30. […] Vill du ha mer trafik till din blogg?? Isf finns det en rad sidor som du kan ta hjälp av för att Pinga din blogg eller hemsida. Genom att pinga din blogg är ett sätt att marknadsföra dig i olika sökmotorer. Mer om detta kan du läsa här […]

 31. Mode för män

 32. Howdy! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?
  I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on.
  Any tips?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: