Skrivet av: wpchjalp | 10 september - 2007

Firefox hänger sig

Fick en fråga:

Jag får upp en ruta varje gång jag startar där det står typ: “Firefox har stött på ett problem och måste avslutas…” Har du någon aning om vad jag kan göra?

Jag är ingen expert på området och problemet brukar även drabba mig. Det kan vara ett helsike att felsöka eftersom problemen kan vara många. Det är inte ens säkert att det är just ff som är problemet. Det kan lika väl bero på något tillägg eller plugin som inte är anpassat efter senaste versionen. Så ett tips är att avinstallera dessa och se om problemet försvinner. Det man åtminstone bör göra är att kolla på websidan för de olika tiläggen och pluginsen om det finns någon nyare version eller om det står om ev. problem. Har du installerat ett Firefox Theme, så kan det även vara det som krånglar.

Man bör också försöka dra sig till minnes om problemen plötsligt kommit, kanske efter man installerat något program etc. Om man avinstallerar Firefox 2, och använder windows XP så går man via Start/kontrollpanelen/lägg till och ta bort program

Det tar dock inte bort bokmärken, webhistorik, extensions eller andra add-ons. Det måste du ta bort manuellt och det ligger i din profilmapp. Documents and Settings\Användarnamn\Application Data\Mozilla\Firefox

Kolla även så att du inte har plugin som ligger och spökar C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins eller C:\Program\Mozilla Firefox\plugins

Ligger problemet där så blir du alltså inte av med det för att du installerar en ny version.

Nu finns det många fler orsaker till varför Firefox kan hänga sig eller krascha, nämligen andra program. Inte sällan så kan det bero på Java, tex. Sun Java (Java Runtime Environment (JRE) ) se till att du har den senaste versionen.

Ibland kan det vara brandväggen som ställer till problem, lättast kollar man då på websidan för den programleverantör man har. Firefox har även beskrivningar man kan kolla.

Hänger sig Firefox på vissa bestämda sidor så beror det oftast på att sidan är dåligt kodad, oftast är det ett javascript som ställer till det.

Sen kan problemen naturligtvis även ligga på ditt grafikkort eller annan hårdvara, så även det kan man kolla upp så man har senaste versionerna. Man får inte glömma bort att allt eftersom tekniken utvecklas så är det många program och produkter som måste hänga med för att vara kompatibla.

Det finns engelska tips som man kan kolla om Firefox kraschar eller hänger sig.

Andra bloggar om: , , , , , ,


Svar

  1. titta på gratis filmer via internet http://www.nordic-tv.com


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: