Ställ frågor

Här kan du ställa frågor eller önska saker du vill att jag skall skriva om i blogghjälpen!

Allt som frågas/kommenteras här i bloggen får jag mail om, så jag svarar så fort jag får tid.

Uppdatering: 

För att inte allt ska bli huller om buller så har jag börjat att svara direkt i frågan för att andra också lättare skall hitta svar.

Annons

Svar

 1. Och naturligtvis hamnar det fel. Sorry…

  Jag upptäckte nyss en sak… Man kan redigera kommentarerna och ändra i texten. Jag gjorde det nyss för att dela upp det i stycken, men det finns ju risk att det missbrukas…

 2. trollhare, jag det är en bra funktion så man kan ändra felstavningar och så.
  Men jag har aldrig sett eller märkt att någon missbrukar det. Oftast gör de flesta som man bör, nämligen gör en anteckning i kommentaren att man gjort någon ändring.

  T.ex om man finner opassande ord eller kränkningar , kan man editera det med t.ex **** och skriva under
  Anm: Admin har redigerat text (datum)

 3. Hur tar man bort en blogg från ”blogg surfer”?

 4. Det enda du behöver göra är att gå till Panel/blogg-surfer. För varje namn/blogg du lagt till så finns ett litet X framför bloggen. Klicka på det så skall bloggenvänne försvinna.

  • Hur gör man för att synas, från tidigare blogg på aftonbladet med 300 besök minst var dag, till noll efter många veckor nu på WordPress.com kapitano mellan himmel och hav. Finns även på metrobloggen.se/kapitano mellan himmel och hav. Börje Nilsson (kapitano)

   • En fråga till. Jag kan logga in och läsa min blogg men inte göra nya inlägg. I övre listen står bara reklam där jag tidigare kunde se bytt inlägg att klicka på. Nu inget. Börje Nilsson kapitano mellan himmel och hav.

 5. Hej!
  Jag har problem med styckeindelningen i min blogg. Gör jag nytt stycke (redigerar) på ett ställe, så lägger sig andra stycken ihop. Mina blogginlägg tar massor av tid bara för det.

  Finns det någrot bra sätt att göra nytt stycke?

 6. irkblog, Jag vet inte om jag förstår din frågan rätt. Men jag vet att vissa teman strular just med styckeindelningen, så de kanske inte fixat buggarna.
  Har du testat och bytt tema för att se om det blir likadant med ett annat?

  Jag förstår inte heller om du menar att det strular när du skall gå in och redigera ett redan skrivit inlägg eller om du menar när du står i redigeringsläge och ser koderna.

  Ett tips är att hålla ner shifttangenten samtidigt som du trycker enter , för ny rad. Gör du det två gånger har du nytt stycke.

 7. Hej,

  bra blogg. Tänkte höra om du möjligtvis känner till hur man gör för att ha de svenska bokstäverna å. ä, ö i användarnmanet i WordPress. Jag försöker skapa användarkonton med å, ä, ö men lyckas inte, det går bra som nicknames men inte som användarnamn.

  MVH
  Robban

 8. Tyvärr tror jag inte det går, det är få ställen eller ens domännamn som registreras med å,ä, ö

  Ibland lyckas det om man använder sig av/byter ut till

  & Aring; & Auml; & Ouml; & aring; & auml; och & ouml;

  vilket motsvarar Å Ä Ö å ä och ö
  det får man oftast göra bakom kulisserna i koderna för hur sidorna är uppbyggda, men den funktionen finns ju inte på wordpress.com bloggarna.
  Vet inte hur det skulle bli om man använde sig av det vid registreringen.

 9. Hej,
  Hur lägger jag till spårningskoden från Google Analytics på min wp-blogg? Försökte lägga koden i samma text-widget där jag har Sitemeter, men det blev inte bra.

 10. Tack för svaret! Jag ska pröva det nästa gång.
  Det har tagit så mycket tid att få orning på den här bloggen (min första) så jag vågar nog inte byta tema…

 11. Jag har gjort en sida som heter Gästbok, men den syns ju aldrig – hur mycket jag än försöker publicera den. Är det begränsat hur många sidor jag kan ha, som jag har fattat det, skall man ju kunna ha hur många som helst, eller har jag fel? Dessutom har jag försökt redigera på några sidor, där jag har haft tecknen ~ före och efter sidans namn. I redigeringsläget så är detta tecknet borta, men inte när jag sen kollar i själva bloggen!!! Har försökt logga ut och logga in igen. Men det är fortfarande kvar i bloggen. Vad gör jag för fel??? Blir ju tokig när jag inte får till det som jag vill ha!Tack på förhand för din hjälp!
  Trevlig Påsk!

 12. Glömde en annan fråga som jag har. Hur funkar detta med SPAM-blockerare, har ingen aning om hur jag skall göra!

 13. Hej igen! Då det gäller den här spamblockeraren, så vet jag inte var jag skall skriva det jag vill blockera.
  Och jag undrar fortfarande över varför det inte blir någon förändring i det jag redigerat. Som med dom där tecknen ~ jag vill ha bort framför mina sidtitlar. Måste man först ta och göra det till utkast igen och sen publicera efter ändringen, eller – fast det har jag ju också prövat göra och det funkade inte! Med Gästbok menar jag bara att jag skall göra en sida och att bloggare och besökare skall kunna skriva – precis som i ett vanligt inlägg. Fast mera då som en Gästbok.
  Då det gäller antalet sidor så står det ju där man gör dom, att man kan ha obegränsat med material eller nåt sånt!
  Hoppas badet var skönt! Och tack för din hjälp!

 14. Vad gäller Spam blockerare, så sköts det automatiskt av Akismet, dessa lägger sig under fliken kommentarer antingen som skräppost eller i väntan på moderering. Ibland hamnar kommentarer av misstag där, så det är bra att kolla upp.
  Vill man godkänna någon kommentar som fastnat så markerar man den först och trycker demark ( tror jag det står ) så kommentaren återställs, SEDAN tar man bort skräpet.

  Vill man spärra ett ipnummer eller mailadress själv så gör man det under Inställningar/Diskussion. Man kan antingen välja att det skall hamna i moderator kö eller försvinna direkt. Man skriver i ett ip, mailadress eller ord på varje rad i rutorna längst ner på den sidan.

  Vad gäller antalet Sidor man kan skapa så kom jag att tänka på att det kan ev. ha att göra med temat, vilket styrs av en CSS fil som man i gratisversionen inte själv kan ändra. I ditt tema kanske det bara finns plats för de sidor du har i raden, men de borde tycker jag ändå kunna synas i din kolumn.
  Möjligtvis kan det gå att trolla till om du gör en Modersida som heter Foton och lägger till undersidor av de olika kategorierna. Hur dessa moder och undersidor syns styrs också av temana.

  Att göra en gästbok som en sida skall inte vara några konstigheter, det blir ju som en vanlig sida, men som jag skrev hos dig. Du har inställt att man måste vara inloggad på wordpress för att kommentera och då fungerar det inte. Se till att ha godkänt för kommentarer ibockat under Inställningar/Diskussion och under Inställningar/Allmänt ska INTE Medlemskap vara förkryssat.

  Tilde ~ märket ser jag inte på dina inlägg så där vet jag inte vad du menar. Men normalt sett så är det bara att redigera ett inlägg och trycka publicera igen så träder ändringen i kraft. Möjligtvis kan det vara att du måste tömma din webläsarcach för att själv se ändringen.

 15. Tack snälla du för all din hjälp. Och jag ändrade direkt igår sen du skrev det här om att inte ha Medlemskap förkryssat. Så det är ok nu. Och i morse när jag loggade in … jag då blev jag glad igen – vet du varför – jo dom här jädrans tecken som jag babblat om, var borta – precis som jag ville ha det!! Trodde också igår att det här med sidor och antalet – styrs av teman – så jag testade med att byta, visserligen bara ett tema – men det var samma där.
  Men som sagt – nu är det som jag vill ha det just nu i alla fall!
  Så din hjälp är mycket värdefull för mig – fick ju lära mig om det här med Spam – som har varit som grekiska för mig.
  Det känns oerhört skönt att få ”prata” med nån som vet och ställa sina (kanske ibland lite dumma!!) frågor.
  Tack så jättemycket!
  Ha en fortsatt trevlig påsk och jag skall försöka att inte ”störa dig mera” i helgen *ler*.

 16. Så bra att det är i ordning nu :-), Du stör inte med frågor, är jag vid datorn och ledig så svarar jag om jag kan!
  Inga frågor är för dumma att ställa, det är en djungel, även för mig många gånger och även jag måste testa mig fram och läsa för att lära mig.

 17. Hej AE, jag undrar hur man gör en trackback? kan du hjälpa mig tror du? mvh S Sd

 18. Det är tydligen fortfarande ett olöst problem för WPc, har strulat sedan i december.

  Normalt sett så skall man skriva in TB länken i Trackback+ rutan under inlägget, men det tycks hänga kvar där efter man skickat iväg inlägget.

  Det fungerar dock även som trackback/pingback på många ställen när man skriver in en vanlig permalänk direkt i ett inlägg. Dock ej till Ab.

 19. Tack AE, och jag tycker som du, wp överhuvudtaget är stilrenare.
  OK, jag förstår, jag använder det som går så länge; och som jag förstår just nu är bäst att tillägga

  Till AB? Nja det känns inte som en prioritet just nu.
  tack så mycket för hjälpen.
  S Sd

 20. AE, ledsen att jag redan kommer med frågor, men mitt övre instrumenbrda är borta med daschborad och allt, vad har hänt, hur gör ag nu? mvh sofia

 21. Förstår inte frågan riktigt, kan du inte logga in eller vad menar du att du inte ser?
  Prövade själv att logga in nu och fick något konstigt meddelande, men kom in, så det kan vara något tillfälligt fel.
  Pröva att logga in den här vägen istället
  http://dashboard.wordpress.com/wp-admin/

 22. De blå textrutorna längst upp är borta ”My account” och my dashboard”. Det funkade inte med adressen du lämnade. kanske något tillfälligt fel.
  Men min bild har fallit bort från en del kommentarer också. och jag har inget gjort just på en stund. det blir lite omständigt om jag inte kan komma in på mitt skrivbord, allt finns ju där. tacksam för hjälp

 23. ja helmysko, nej jag gjorde inget mer än att lägga in en ny adress under bloggroll. Annars gjorde jag inget, det bara försvann. Hoppas att det går att fixa AE,
  hur tömmer jag min casch historik?

 24. nu fungerar inte någonting hahaha jisses, vad gör jag, kommer inte åt mina kommentarer heller

 25. Du kan vara lugn det ÄR ett fel som föreligger, de skriver om det på engelska Forumet, vilket är bra att gå och läsa och man tror att det är något som drabbar alla.
  Tydligen problem med just ditt tema

  http://en.forums.wordpress.com/topic.php?id=9894&page&replies=31

  För de som drabbas och inte ens kommer in till sin kontrollpanel kan testa att ladda , ändra dittbloggnamn till DITT bloggnamn t.ex som här blogghjalp

  http://dittbloggnamn.wordpress.com/wp-admin
  ifall du inte kommer in på kontot ens

 26. OK, annars gjorde jag som du sa, kanske bra att rensa datorn lite samtidigt, ja jisses, jag måste skratta, man står sig slätt om inte alla skyltar och ord finns med, tur att ni finns,
  skall installera firefox också, jag har sett på AB att du rekomenderat det men inte vetat hur jag skulle göra det.

  jo jag kommer in på sidan nu men skyltarna är fortfarande borta men jag såg från eng. support att man skall starta om datorn. Ok då gör jag det, lydig som bara den när jag inte begriper något själv
  skall jag tillåta coccies igen?

  och du, tack för att du hjälper mig. mvh sofia

 27. Hej!
  Jag har en fuling som skriver oönskade irrelevanta kommentarer i min blog. Jag skulle vilja stoppa den från att skriva. Jag klickade Skräppost men det hjälpte inte. Hur gör man?
  Personen har en chockerande förtalsblogg på svenska på wordpress.com. På vilken adress abuseanmäler man? Jag har försökt på Feddback men är osäker på att det är rätt väg.

 28. När någon lämnar en kommentar så ser du väl ip nummer, mailadress eller något annat.
  Gå in till Inställningar/Diskussion där kan du fylla i i nedersta rutan. Det hamnar visserligen som spam, men de slipper komma fram synligt i din blogg.

  Du kan kontakta supporten och påtala problemet, men du måste då skriva på engelska. Supporten har bara öppet vardagar

 29. Tack så jättemycket wpchjalp! Jag hade inte hittat de inställningarna förut. Nu är det fixat 🙂 Supporten = Feedback då alltså? Såg att den var stängd för helgen.

 30. Vad är mailadressen för abuseanmälan? Jag har skrivit till Feedback men ingen reaktion så det var nog fel (skrev på engelska).

 31. Du kan nog inte vänta dig något svar så fort, du får tänka på att de servar hela världen. Dessutom så svarar de inte personligt på alla frågor support/feedback

  Alla abuse brukar ha mailadressen just abuse@
  tror nog också det går att använda support@
  Skriv Abuse i rubriken.

  Du kan även söka dig till det engelska forumet och väcka frågan där, jag tror till och med det finns någon tråd som behandlar ämnet redan. Det är i alla fall där, de håller till de som är ansvariga.
  http://en.forums.wordpress.com

 32. Hej,
  Hur lägger jag till statistik för min blogg antifa.nu till bloggportalen.se? Jag använder WordPress, och måste lägga till en html-kod för att bloggportalen ska räkna.

  Hälsningar Fredrik

 33. Vet inte riktigt om jag förstår din fråga och egentligen skall jag inte svara på den här för du använder vad jag förstår bloggverktyget wordpress, vilket inte är detsamma som gratisbloggen. Men i det här fallet så kan man gå tillväga på samma sätt.
  Men det du skall göra är att lägga in koden du hittar på ditt konto hos bloggportalen, antingen i en textwidget, som det ser ut som du redan har gjort och då skall det räknas automatiskt, eller så kan du lägga koden i t.ex headermallen eller någon annan stans.
  Det ser ut som koden är den rätta så det borde räknas om du har besökare. Men man ser ingen räknare utan där man kan se statistiken är på sin egen sida på bloggportalen eller om du är listad i någon ort.

 34. Hejsan!!!!!!
  Jag vill bara tacka Alter Ego för den snabba hjälpen jag fick igår!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vilken service!!! Nu fungerar allting perfekt!!!!
  Från en mycket tacksam curlingmormor!!

 35. Hej Alter Ego
  Du, när jag skriver ett inlägg så verkar det som den lilla blåa markören som gör att jag kan föra inlgget upp och ner efter behov har fastnat. Det går inte att rubba den. kan du hjälpa mig tror du?
  Sen skulle jag vilja be dig om hjälp med RSS-pingen. Jag vet inte vart jag klistrar in koden. Det står att jag skall gå till options osv, men jag kan inte hitta, vart det ligger och hur. kan du ge mig instruktioner så jag hittar och kan få det rätt är du snäll. mvh sofia

 36. Jo, man måste be om hjälp med en sak till AE. Du vet när man skriver ett inlägg, så kommer en spalt med kategorier, diskussion och olika så där upp på högra sidan. Den spalten har flyttat sig en halv centimeter in mot där jag skriver inlägg. Det gör det svårt att ladda upp bilder och kanske det är därför som jag inte kan dra den lilla blåa stapeln så att jag kan se och dra mitt inlägg upp och ner.
  kan du hjälpa mig så att sidospalten lägger sig rätt igen också mvh sofia; igen

 37. Kan du förtydliga dig lite mer, jag hänger inte med i vad du menar för jag ser inget fel med några bilder här.

  Koden till Rss pingen förstår jag inte heller, du ska inte lägga in någon kod, om det är Daniels tjänst du menar.
  Om du menar att lägga in sökordstaggar för att komma med i nyligen och knuff ( som du visserligen ändå OCKSÅ behöver för att komma med där) så kan du läsa på http://bloggar.se/hur

  Föresten tror jag kanske att du läst hur man gör med verktyget wordPress, vilket inte är detsamma som gratisbloggen, här kan man inte automatpinga, därför är Daniels tjänst bra.

  På din andra fråga vet jag inte riktigt vad du menar, det verkar vara bakom kulisserna något har hänt.
  Har du tömt cachen?
  Du kan också tillfälligt ändra tema och ändra tillbaka för att se om det ändras.

 38. Jo jag menar att när jag skriver ett inlägg, så finns det en liten blå stapel som göra att jag kan föra inlägget upp och ner. men den har fastnat. Den går inte att föra inlägget upp och ner. förstår du vad jag menar. Det är när jag skriver ett inlägg som det är problem.

  vad gäller att högerspalten med verktygen kategorier och annat har lagt sig in över själva inläggsrutan gör att jag får problen med andra saker när jag skriver. menar du att jag skall byta tema? försvinner inte allt då, eller finns allt kvar när jag byter tillbaka? sofia

  Måste säga att ni är proffsiga och snabba med hjälp här. det uppskattar jag mycket.

 39. Hm, kollade när jag skriver inlägg och jag ser ingen blå stapel när jag skriver inlägget. Menar du möjligtvis den blinkande markören?
  Det verkar som något har hängt sig hos dig, eftersom du också har strul med högerkolumnen.
  Det är svårt att försöka hjälpa dig när jag inte ser bakom dina kulisser. Så mitt tips är om det inte fungerar med att tömma cachen och starta om webläsaren, är att du byter tema.

  Du kan byta hur du vill mellan temana, alla basfunktoner finns med, men det kan synas lite olika beroende på temana, fast ingenting försvinner som du skrivit och det du har i ev. widgetar finns också kvar, så det är bara att växla och testa sig fram och byta tillbaka sedan om du vill.

  Jag får mail när någon skriver något så finns jag vid datorn så svarar jag 🙂

 40. Sorry!!

  Följde bara din länk och hamnade där jag skrev frågan
  Det är välan här jag ska ställa mina korkade frågor då i fortsättningen 😉

  Tack för ditt tålamod 😀

 41. Inga frågor är för korkade 😉
  Men det underlättar om de kommer på rätt ställe så andra också hittar svaren.
  Måste ta mig tid att sortera upp, men jag har för mycket att göra så det blir aldrig någon tid över 😦

 42. alter ego, nu har nästan alla mina bilder försvunnit, också i biblioteket för bilder. det är andra gången jag suttit och satt tillbaka dom. Men det blir för jobbigt. Försökte ladda upp en bild, men det går inte ens att ladda upp bilder. Vad är fel? sofia

 43. Det är ett allmänt fel som de försöker att fixa.
  http://en.forums.wordpress.com/topic.php?id=10649

 44. hej AE, du om jag registrerar mig någonstans och dom vill ha min RSS, vad är det, hur gör jag, vad ger jag dom och vart hittar jag det? mvh sofia

 45. Rss är den ‘fil’ som används för att kunna läsa det du skrivit, med en sk. feedläsare som jag skrev en hjälp om på Aftonbladet http://blogg.aftonbladet.se/252/perma/254553/
  där det är ganska utförligt förklarat

  en annan sort rss läsare har jag förklarat här
  http://blogg.aftonbladet.se/252/perma/49927/

  Men vad gäller wordpressbloggar så är det din url och efter den lägger du till /feed/
  Rssadressen hit blir t.ex
  https://blogghjalp.wordpress.com/feed/

 46. du är en pärla, och jadå, jag skall hålla koll AE. tack för hjälpen
  sofia

 47. Halloj och vad trevligt med en svensk hjälp. jag har ett par problem som jag inte lyckats lösa. Färgen på kommentarera (Recent Comments) Får jag i en gul färg som gör det oläsbart, nu undrar jag i vilken fil och vart i filen jag kan ändra på det, har varit inne i style och kikat men inte hittat.

  Mitt andra problem är att jag vill lägga in meebo på sidan och ska då lägga in en liten kod på sidan där jag vill att fönstret ska dyka upp, men jag fattar inte vart den koden ska läggas.

 48. Tackar för all hjälp till ovanstående problem.

 49. Hm, jag antar att grynboll och Tornebohm är samma person med två olika bloggar.
  Hos grynblom ser jag dock inga fel alls, dock ser jag beskriven problematik hos T.

  Men problemet är att det är en egen domän, alltså ger jag inte support på det här för att förvilla wordpress.com bloggare.
  Jag kommer inom snart att göra hjälpsidor för de som använder verktyget wordpress på egen domän, under min ordinarie domän.

  Men jag kan säga så mycket som att du är på rätt spår. det är i .css du ändrar färger och meebo läggs in i widgets.

 50. Jag undrar bara kort och gott – vad betyder dessa widgets och vad gör man i dessa:
  Box.net file sharing
  del.icio.us
  Platial MapKit
  Tag Cloud
  Text 1
  Jättetack på förhand!

 51. Widgets är ju en slags boxar som är förkodade att göra en viss sak. Istället för att man skall behöva koda ‘finesser’ själv så lägger man in dessa förprogrammerade boxar. De underlättar helt enkelt layouten, då man kan flytta runt dessa som man vill i sidokolumnerna istället för att manuellt skriva in kod och behöva flytta på den om man vill möblera om.
  Vissa behöver man bara skriva in en rubrik, användarnamn eller personlig kod i för att det skall fungera, medan andra till ex. text boxarna använder man just till att skriva text i eller lite html kod. Vanligt i en textbox är att man till ex. länkar till de topplistor man är med i.
  Man kan ha upp till 9 textboxar och på så sätt lägga olika innehåll i de dem.

  Jag har inte själv läst om Platial MapKit eller Box.net, men man hör nästan på namnen vad det är. Alla nya plugins, eller widget står på första sidan när man loggar in och kan då läsa om vad det är och hur man använder dessa.
  Gick in och testade MapKit, som nu ligger i vänstra kolumnen. Det var inget svårt, man drar upp widgeten och spar, sedan öppnar man den och trycker på länken man får. Skriver in de uppgifter man vill ha med,land, ortskarta, adress eller vad man nu vill sparar och får då en kod. Den ska man klistra in i widgeten och sedan spara och vips har man en karta.

  Boxnet, funkar så att man går till länken i widgeten, skaffar ett konto och sedan laddar man upp dokumnet, bilder, musik etc. som man sedan vill dela med sig av öppet i sin blogg.

  Med Tag clouds, får man fram de sökord/taggar/kategorier man använder mest. Hos mig ligger den i högra kolumnen.
  del.icio.us, används om man prenumerar på den tjänsten, då skriver man in sin url man har till den sidan. Det är en funktion som visar vilka inlägg man tycker är bra, så andra kan följa vad man bokmärkt/favoriserat. En annan form av diggit etc. alltså ett bokmärketställe. Du kan se hur det är upplagt på en som jag en gång startade

  //wpchjälp / Alter Ego

 52. Tack Alter Ego för din förklaring! Vissa av dom widgets som finns – har jag ju lyckats klura ut vad dom är till för och dessutom använder mig av, men just dom här som jag frågade om – visste jag inte vad dom var till för!

 53. Hejsan!!!
  Jag har ett problem och det är att jag inte får till det när jag skall länka till en annan sida. Om jag t.ex. vill att man bara skall behöva klicka på t.ex. adress, och då kommer sidan fram, hoppas att du förstår min fråga!!!!!
  Curlingmormor

 54. Det enda du behöver göra är att , kopiera den url (adressen) du vill länka till.
  Skriva ordet du vill ha som länk, sedan markerar du det, trycker på den lila ikonen som ser ut som en kedja och kopierar in url:en , välj om länksidan skall öppnas i samma eller nytt fönster och sedan skriver du in några ord som beskriver vad länken innehåller, trycker ok. Sen har du länken.

  Detta förutsätter att du skriver i wysiwyg läge, dvs inte kodläge. Du ska alltså ha den rutan förbockad i Användare/min profil

 55. […] maj 16th, 2007 in Uncategorized nu gör jag ett nytt tappert försök att länka till […]

 56. […] maj 16th, 2007 in Uncategorized nu gör jag ett nytt tappert försök att försöka länga till, men det jag inte fattar är att när jag har länkat då fungerar det, men när jag sen skall […]

 57. Vet inte vem jag ska fråga…
  men du kanske kan guida mig till rätt instans.

  jag har skrivit ett inlägg idag..
  men fått mejl om tre pingar…
  tre sådana här:
  _______________________________–
  ”Från: RSS/Ping
  Skickat: den 19 maj 2007 10:01:36
  Till: sirpahotti@hotmail.com
  Ämne: Dina bloggar

  | | | Inkorgen

  Dina bloggar har kontrollerats.
  Uppdaterad: Offer jag? Vad snackar du om? – http://rssping.ricercar.se/blogs/450
  ________________________________

  Är det någon som håller på att pinga min blogg olovandets?

  Vet du vem man kan fråga om detta
  el kanske du kan svara på det?

  Tack och har det gott!!

 58. Men du har ju anmält dig automatiskt till RssPing tjänsten. Den pingar ju då automatiskt 0-20 min efter du har skrivit ett nytt inlägg. Du sitter väl inte och pingar någonstans manuellt också?
  Då blir det falska ping och du kan bli avstängd från pingställena.

 59. Nej jag pingar INTE någon annanstans…
  Det bara kommer mejl om pingar ideligen..
  Nu är det väl uppe i en 7 st…

 60. Gjorde ett test nyss och skev inlägg och pingade manuellt..
  jag kom upp iaf… men INGEN mejl om den pingen har kommit..

 61. OM det är nu så att det man kan pinga andra till avstängning då är det INTE BRA.. det måste ju gå och kolla ex ev ip nummer som pingar en blogg..

 62. 🙂 .. ursäkta att jag ler, men det märks att du inte förstår tjänsten eller vad en ping är.
  Alltså som jag skrev, du har anmält på http://rssping.ricercar.se/ att du villl ha dina bloggar pingade automatiskt. För närvarande pingas 17 st ställen automatiskt http://rssping.ricercar.se/servers. Förutom då om du t.ex lagt till din bloggportalen kod som egen server.
  Så fort du skrivit något, så tar det mellan 0-20 min innan det pingas och när det är gjort så kommer det ett mail om det. Vill du inte ha det mailet så kan du bocka av det inne på ditt Rssping konto.
  Det handlar alltså INTE om vilka som pingar dig/din blogg utan vilka olika sökmotorer DU pingas till när du skrivit ett inlägg.
  Mao. det skickat ett ‘meddelande’ till sökmotorer att nu har Sirpa skrivit något nytt, på så sätt får andra veta det, genom bloggsökmotorer och om man t.ex har en Rss läsare.
  Jag ser att du skrivit 3 inlägg nu 9.28, 10.35 och 10.46, alltså kommer du att få 3 mail ( så småning om )

  Att du gör manuella pingar har INGENTING med rssping tjänsten att göra, det är alltså två helt skilda saker. Den automatiska används just för att man ska slippa pinga manuellt. Så det du gjort är att pinga fel, för när autmatpingen körs så är inlägget redan pingat.

 63. Led du bara, det bjuder jag på…
  Jag förstår OM jag hade fått tre mejl…
  MEN nu är det upp i 8 för denna morgon..
  _______________________

  Från Ämne Datum Storlek
  RSS/Ping Dina bloggar 19 maj 1kB
  RSS/Ping Dina bloggar 19 maj 1kB
  RSS/Ping Dina bloggar 19 maj 1kB
  RSS/Ping Dina bloggar 19 maj 1kB
  RSS/Ping Dina bloggar 19 maj 1kB
  RSS/Ping Dina bloggar 19 maj 1kB
  RSS/Ping Dina bloggar 19 maj 1kB
  RSS/Ping Dina bloggar 19 maj 1kB
  _____________________

  Varifrån kommer dom fem andra då????

 64. svar på min blogg:
  jag pratar INTE om pingback/trackback
  Jag vet vad det är..
  jag pratar om mejl jag får i massor bortsett från dom tre som hör till mina tre inlägg…
  som har börjat.. just nu fick jag mitt nionde ping meddelande när jag skev detta…

 65. Det låter onekligen konstigt, någonting kan ju ha hakat upp sig. Bästa sättet är att maila Daniel och be honom kolla över vad som hänt. basic70@gmail.com
  Men du behöver inte vara orolig att någon annan gör något, eftersom det kommer från samma avsändare.

 66. Det var en temporär liten bugg, så nu ska vara fixad.

 67. Hej!
  Jag vill göra en ljudblogg, alltså vill jag läsa in mina texter för att sedan folk ska kunna klicka och lyssna. Finns det någon chans att få till något sådant här? Eller måste jag länka från något slags webhotell där jag sparar ner ljudfiler?

  SVAR:
  Kolla här om det är något som kan vara till hjälp
  http://faq.wordpress.com/2006/10/01/using-odeo/

  om du lägger dina filer någon annan stans och skall länka kan du läsa om detta
  http://faq.wordpress.com/2006/05/20/how-do-i-make-a-download-link/

 68. Hur gör jag för att man inte ska kunna högerklickan i min blogg?/blondinen

 69. zimak, jag vet inte om jag förstår riktigt hur du menar. Tror inte en gratis wordpressblogg är rätta stället att ha en ljudblogg på.
  Det finns olika varianter att lägga in ljud och bild i bloggarna, men vad jag förstår så är förutsättningen att du har filerna lagrade någon annan stans.

  Lättast söker du på det engelska forumet eller FAQ efter svaren.

 70. resepinglan, har inte kollat om det fungerar på wp.com bloggar. Förr var det alltid ett script man la in för att förhindra högerklickning på hemsidor. Men dels kan man inte lägga in egna script i gratis versionen, sen tror jag inte det ger någon större effekt, eftersom man ändå kan få tag i text och bilder via rss etc.

  Är det egna bilder du vill skydda så gör du det enklast genom att sätta copyright på dem och ha en infotext att egen text och bilder inte får användas.

 71. Ok tack för hjälpen!! Ska göra detta på egna bilder. Sen en dum fråga till ? 🙂 Jag vill ändra på några av mina kategorinamn hur gör jag då? Har provat mmen kom inte på det…/blondinen ( säger väl allt 😉 )

 72. Inga frågor är för dumma, men det är inte säkert att jag har alla svar, jag är också bara en vanlig bloggare under ständigt lärande 🙂

  Katergorier ändrar du genom att gå till Redigera/Kategorier
  Där ser du vilka kategorier du har och längst till höger ser du Redigera, där kan du ändra på namn och även ställa in för vilken kategorigrupp som skall höra till vad.
  Har du en huvudgrupp som heter t.ex Vardag, så kan du ha underkategorier som heter t.ex, familj, fritid, barn eller vad du nu vill ha.

 73. hej
  simpel fråga kke men jag e nollställd. Klocktiden visas ju när man skrivit inlägg och fått kommentarer, men hur ställer man in tiden rätt=/ Just nu står det bara kl: och sen är det tomt

 74. Det är alltid lättare att svara om ni skriver in adressen till er egen blogg så jag samtidigt kan kolla på era eventuella problem. Olika teman fungerar olika.

  Nu vet jag inte vad du menar ellre hur du ser ut men läser du på inlägget
  https://blogghjalp.wordpress.com/2007/02/19/starta-upp-en-ny-blogg/

  så ser du hur man ställer in så man får svenskt datum och tid

 75. Hej!
  Mn mejladress har helt plötsligt ändrats
  utan mina inblandning till: dupe-2- och så min mejladress
  Har jag haft inkräktare el är det någon bugg tro?
  försökte ändra till vanliga men då sa dom bara att den finns redan..

 76. Har faktiskt ingen aning, ser att det är en hotmailadress, kanske det är något med hotmailkontot, men det låter ju märkligt om det då skulle ändra sig i ditt wp-konto.

  Har du inte skaffat en ny blogg eller så, man kan inte använda samma adress på två konton.
  Är det bara på ditt wp konto det har ändrats så skulle jag råda dig att kontaka supporten och fråga ( på engelska )
  tror du kommer fram på support[@]wordpress.com, annars så finns det nog en länk i din panel.

 77. Tror inte det har med hotmailen att göra…
  Det är bara i Wp det har ändrats..

  Jag har mejla nu och frågat!!

  Tack för hjälpen!

  ha det gott!

 78. Jag har en fråga som handlar om att föra över en blogg. Har en blogg på bloggspace som jag har tänkt föra över hit hur gör jag? Kommer den helt att försvinna från bloggspce utan att jag avslutar den dä? Det är över 1000 inlägg…
  /Pinglan

 79. Jag vet inte hur det fungerar med bloggspace. Men det står precis hur du ska göra om du väljer länken importera som du hittar under Redigera.
  Jag tror du behöver en xml fil. Du får nog läsa på bloggspace, om detgår att spara eller exportera bloggen. Det kan va lika tokigt som för Ab bloggare att man får sitta och föra över blogg för blogg utan kommentarer.

  Ingenting försvinner dock, utan man måste själv radera och avsluta inläggen på den gamla bloggen

 80. ok Tack för hjälpen!

 81. Hej!

  Tillbaka med ännu en fråga!
  Jag har gjort en slideshow på slide.com. Man kan lägga in sin slideshow på bloggen för visning, vilket jag vill göra. Har läst i deras FAQ hur man lägger in sin slideshow på andra bloggställen, men wordpress finns inte representerat. Däremot har jag en html-kod att använda mig av. På andra bloggar trycker man tydligen på en knapp där det står ”html-tag” eller likn. WordPress verkar inte ha någon sådan knapp. När jag klickar på ”skriv inlägg” så finns det ju något som heter ”kod”. Där har jag klistrat in min html-kod, men vad som händer är att jag bara får med ”reklamknappar” från slideshow.com, inte själva bildspelet!
  Kan jag använda html för att få detta att fungera? Och ja, jag har sökt svaret på FAQ men inte hittat det.

  Tack snälla för hjälp! 🙂

 82. Har aldrig hört talas om eller testat slide.com så jag har ingen aning om hur det fungerar, men som du säger, wordpress finns inte med i loggorna över bloggar som kan användas.
  Wordpress.com har ju också speciella koder för vad som är acceptabelt att ha med och inte.
  Vad gäller bilder kan du titta på
  http://faq.wordpress.com/tag/images/
  Du har ju en variant som heter RockYou slideshow som verkar vara något liknande. Hur du lägger i dessa koder hittar du här
  http://faq.wordpress.com/2007/03/03/how-do-i-post-a-rockyou-slideshow/

  I övrigt så är det just under fliken Kod, som man skriver in html kod, men all kod accepteras inte och javascript o.dyl fungerar inte.

  Vill man lägga in någon video i bloggen så kan man titta hur man gör detta med koder här
  http://faq.wordpress.com/tag/video/

 83. Keej. Testar RockYou och se om det kan lösa sig smidigare! Tack för hjälpen, du är en klippan! 😛

  @–}—
  /Z

 84. Hej!
  Bloggar i wordpress, och försöker länka in boggportalen och RSS-pinga i min högermarginal.

  Jag äntligen fått ut dem dit, men varför har de så fula mörka (lila) ramar?
  Hur får jag bort dessa?

  Eller har jag gjort fel när jag länkat?
  (Widget->text1->htmlkod)

  MVH

  Mamman

 85. Du skall sätta in koden border=”0″ efter koden där du skrivit in bildadressen tex. =”…bildnamnet.jpg” border=”0″>

 86. 1000 tack! Efter lite pulande från en synnerligen ovan HTML-kodande mamma så ser det nu så fint ut!
  Tänk att det finns så snälla som Alter Ego – med sådant tålamod! Kram!

 87. Pinga automatiskt.

  Jag läste någonstans att man inte kan pinga automatiskt om man använder wordpress. Stämmer det verkligen? Jag skulle väldigt gärna vilja göra det med till exempel nyligen.se

  Tacksam för hjälp.

 88. Jo det kan du om du anmäler dig till RSSPinga tjänsten som jag skrivit om här flera gånger. Kolla i hjälpen här så ser du hur du ska göra.

 89. Okej, tack för hjälpen, nu har jag skaffat automatisk ping. =)

  Nu till nästa fråga som är värre, min blogg finns inte på knuff-sidan! Jag startade min blogg i lördags och har ordnat så det syns på en massa andra sidor och har skaffat RSS via feedburner. Jag har pingat nyligen.se och lagt in tags i mina inlägg. Men bloggen vägrar dyka upp på knuff.se. Är det någon inställning i wordpress jag måste ändra på eller vad är det som är fel?
  =(

 90. Frosoundakillen: Om du använder RSS/Ping så varken du behöver eller ska pinga nyligen.se eller knuff.se. Båda använder samma databas, och pingas av RSS/Ping. Så, det enda du behöver göra är att skriva nya inlägg och vänta.

 91. Okej, men det har gått flera dagar och jag finns inte med på knuff.se. Är det någon speciell inställning i wordpress som jag måste ändra? Finns det något där som kan hindra att jag inte syns på knuff.se?

 92. Ovanstående problem är löst nu. Men jag undrar nu istället hur man gör för att de sidor man länkar till på högersidan av bloggen öppnas som nytt fönster. Som det är nu öppnas linkade sidor i samma webbförnster som bloggen, men hur gör man för att den ska öppnas som egen webbsida?

 93. Som jag sa förut, det är inte lätt att svara när du inte ens uppger vilken sida du har. Har du en ens en blogg på wordpress.com?
  Det finns ju så många olika teman, så vad högersidan är för dig är inte säkert det är det samma för mig, för oftast handlar det om widgets och då är frågan vilken widget pratar du om.

  Annars kan du lätt söka info om du googlar för frågan hör till vanlig basic html kodning.

 94. Ja, jag menar den widgetruta där man kan lägga länkar till andra webbsidor. Jag vill att dessa webbsidor ska öppnas i nya fönster och undrar om det finns någon sådan inställning i wordpress. Har inte hittat något dock. Min blogg finns på: http://frosunda.wordpress.com/

 95. Hej! kan man ta bort en kategori? hur?

 96. Hej!
  Är det något fel på avataren? Jag laddar upp ny bild men den försvinner i alla fall. Det har ju funkat tidigare.

 97. Nu kom den! Lade in en ny bild – en liten fjäril för att prova. Ska testa med min gamla bild. Mysko!

 98. Jag vet faktiskt inte , jag ser på de senast kommenterade att det verkar funka här. Sen finns det olika sätt att skaffa sig en avatar så jag vet inte om det är något fel på det ställe du reggar dig.
  Kanske är bilden för stor eller i fel format? Fast det kan ju också vara något tillfälligt fel. Jag ser ju din blomavatar på din sida iaf.

 99. Föresten jag kom på du menar nog den avatar du kan lägga in i själva bloggen. Trycker du på den så den anpassas till rutan? Ibland så tar det ett tag innan den fungerar, ser att dina blommor är borta nu hos dig också

 100. Upptäckte plötsligt att höger kolumn försvinner på starsidan i bloggen och bara senaste inlägget syns. Det här händer bara i IE och Safari. Och det spelar ingen roll vilket tema jag har. Har letat efter en lösning i WordPress support utan att hitta någon.

  Så här ser det ut http://www.poeten.se/irene

  Tack på förhand!
  Iréne

 101. Irené, din blogg ligger inte på wordpress.com därför svarar jag ingenting här för det skulle bara förvirra eftersom det inte finns samma funktioner som på wordpress verktyget.
  Har svarat lite hos dig, men det är inte lätt att gissa sig till någonting när man inte ser eller kan jämföra kod.

 102. Alter Ego: Tack för svar! Det måste vara en bugg mellan WordPress 2.2 och IE, då det fungerar lika illa i alla teman – även originaltemat.

 103. Hej
  Jag har en blogg i gammal version 1.5.2 den havererade men återuppstod efter ett tag adressen är http://blogg.villafarmen.com
  Jag startade upp en ny blogg med nytt namn och webbhotell, den nya heter http://www.villafarmen.se/blogg
  Min fråga är nu OM jag kan flytta mina gamla inlägg till den nya bloggen, såg nämnligen att i den nya versionen fanns import och export men inte i den gamla versionen.
  Hälsningar Lisa
  Ps tack för att denna sidan finns, lärde mig mycket under tiden jag letade efter liknande fråga som jag själv ställer nu.
  Ds

 104. Jag förmodar att du har uppgraderat till senaste versionen av wordpress och inte kör på något gammalt.

  Du satte mig lite på pottkanten, eftersom jag bara importerat /exporterat till nytt ställe.
  Men det borde inte spela någon roll att du redan skrivit inlägg på det nya ställe.

  Det du skall göra är att först gå in till gamla bloggen och välja exportera till någon plats på din dator. Då sparas inlägg och kommentarer ner i xml format. Dock inte foton.

  Gå sedan till nya bloggen och välj importera, leta reda på filen och hämta in den. Dina inlägg lägger sig på nya bloggen.
  Fotona får du ladda upp igen, så länge de ligger kvar på det gamla stället så länkar de dit, men när den sidan försvinner så försvinner även fotona. Antar att du inte kommer att ha båda domänerna igång.

  Man kan göra på samma sätt om man har en wordpress.com blogg eller vill flytta en blogg från t.ex blogger till wordpress.com eller egen domän.

 105. Hej igen
  Jag hittar inte den funktionen med exportera i den gamla versionen, eftersom servern där den ligger havererade och jag trodde allt var borta startade jag en ny på ett webhotell som heter one.com
  Jag har klurat bra länge om jag missat den funktionen med att exportera men jag är inte människa till och hitta det i den gamla versionen.
  /Lisa

 106. Har du kvar dina inloggningsuppgifter till det gamla stället så borde du kunna ta en backup på filerna. Jag vet inte hur själva wordpresspluginet för databasbackup fungerar med wp1.5, men det borde du kunna läsa dig till.
  http://codex.wordpress.org/Manage_Backup_SubPanel

  Jag vet inte vad du hade för möjligheter till phpadmin och Mysql på det gamla webhotellet, annars kan du läsa om sådan backup här
  http://codex.wordpress.org/Restoring_Your_Database_From_Backup

  Här har du en utförlig beskrivning även för gamla versioner, visserligen på engelska, om du inte skulle klara det så får du höra av dig.
  http://codex.wordpress.org/Upgrading_WordPress#Detailed_Instructions
  Men vad du ska tänka på är att först avregga alla plugin du använder innan du kör en backup. Själva temafilerna behöver du ju inte ta backup på då det är innehållet i databasen du är ute efter.

 107. Men jösses, supertack för din hjälp!!!
  Jag ska försöka mig på detta under morgondagen när jag är pigg i hjärnkontoret.
  Jag har förövrigt länkat till er från http://villafarmen.se/blogg
  Tack igen!
  /LIsa

 108. Hej! Jag undrar hur man kan få linkade hemsidor på wrodpress bloggen att öppnas i nya fönster. Jag menar alltså om man länkar till hemsidor i widgets. Som det är nu öppnas dessa sidor i samma fönster. Så hur ska jag göra?
  Min blogg finns på: http://frosunda.wordpress.com/

 109. Länkar som du själv skriver i t.ex textwidget så lägger du bara till
  target=”_blank”
  efter själva url:en och innan >

 110. Varför hamnar kategorierna länkarna senaste inläggen m.m så långt ner på min sida?

 111. Hej! Jag tror jag har samma fråga som Elin här ovan. När jag besöker min bloggsida från andra datorer än hemma så hamnar hela menyn som är till höger längst ner på sidan. Dock är det inte så när jag besöker bloggen från min hemdator, då är den längst upp som den ska vara. Vad är det som är fel och hur kan man ändra på detta? Ni kan se själva på min blogg hur det ser ut: http://frosunda.wordpress.com/

 112. @Frösundakillen:
  Klickade in mig på din sida, ser helt ok ut!Allt ligger som det ska.
  Ibland ser min sida knasig ut från min dator, men inte hos andra.Kanske du ska rensa disken eller köra adaware?
  Bara ett tips.
  🙂

 113. Tack för hjälpen!

  Men nu har jag ännu en fråga. Har försökt få hjälp på engelska forumet men det är inte så lätt att förklara problemet där eller förstå vad man ska göra.

  Saken är den att för 2 veckor sedan så föll jag i rank ganska mycket på Googles sida. Ämnen som jag kunde söka på förut i min blogg och som kom ganska högt upp återfanns väldigt långt ner bland sökresultaten helt plötligt. Detta har gjort att knappt någon hittar till min sida via google längre, jag har inte haft några besökare under sökmotortermer, det står bara ”Inga sökmotorer har gett dig trafik ännu”. Och förut fanns det folk som sökt där dagligen och kommit till min sida. Enligt engelska forumet så gjorde google något för 2 veckor sedan som har drabbat oss med bloggar på wordpress. Jag undrar vad man kan göra åt detta, kontakta google verkar inte helt enkelt. Läs mer om detta här: http://en.forums.wordpress.com/topic.php?id=13998&page&replies=18

 114. Frosundakillen, jag tror ingen annan är mer expert på detta än de svar du fått på engelska forumet. Dessutom länkar de till inlägg som förklarar hur man ska göra.

  Om jag inte missminner mig så är din blogg ganska ny, så jag förstår inte att du lyckats få google träffar över huvud taget. Jag menar tänk på alla miljontals bloggar och andra sidor som finns, så det är ganska unikt att man får en träff om man inte skriver in något som leder direkt till bloggen.

  Det kan vara så att google har gjort en rensning för att få bort spam och krosslänkning etc. Vad jag hört så har de blivit mycket hårdare om vad de länkar till.
  Men A&O brukar vara att man har inlänkar, dvs. att andra länkar till ens blogg och inlägg, ju fler som gör det destå större chans att google hittar din blogg och rankning. Sen beror de också på vem som länkar, en länk från en blogg som många länkar till och den länkar till dig ger dig mer ‘poäng’. Men mycket beror också på hur aktiv du själv är att kommentera och länka till andra och naturligtvis även att pinga när du skrivit något.

 115. Okej, tack så mycket för svaret. =)

 116. Hej! Jag har problem med min blogroll. Den ser inte ut som den ska (det ser olika ut beroende på om jag använder IE eller Mozilla Firefox men det blir en ram runt namnet i båda). Jag har upptäckt att det har att göra med bildadressen för när jag inte skriver i någon bildadress ser det bra ut. Min slutsats är att det antagligen är jag som gör något fel. Hur skriver jag för att det ska fungera – så att jag slipper ramen runt + att bilden på sajten syns (vilken den inte gör hur jag än försöker). Om jag ska lägga in denna sida t ex, hur skriver jag då i raden ”Bildadress”?

  Tack på förhand!

  SVAR: Du får ursäkta men jag förstår inte vad du menar med ram runt namnen och vad är det för bildadress du menar? Du verkar bland ihop en massa biden på sajten???
  ska du lägga in en weblänk i en bloggroll så skriver du endast url:en. Var är du någonstans när du ska skriva in länkadress?
  //Alter Ego blogghjälp

 117. Hej igen. Det är alltså Snapshotsen som inte visas. Men jag upptäckte precis att de visas om jag pekar på någons namn i kommentarerna, så det är just i bloggrollen som det är problem. Kan det ha med temat att göra?

  SVAR: För tydlighets skull så påpekar jag att jag är ingen expert eller anställd av wordPress, jag är bara en vanlig bloggare som er andra som får testa mig fram i funktioner.
  Snapshots hör för övrigt inte till WP, utan är en extern grej. Jag använde det förut men tyckte inte det var bra så jag har gått över till cooliris.com istället. Det är mycket bättre för det lägger sig på ens dator och då bestämmmer man ju själv om man vill ha dessa ‘snapshots’ som många irriterar sig på.
  För övrigt är just vitsen med dessa snapshots att bilder/websidor bara ska visas när man går över en länk med musen.

  // Alter Ego blogghjälp

 118. Hej för tredje gången.

  Det kan ju också vara så att jag har missförstått det hela och inte ens behöver skriva in någon bildadress. Men jag har för mig att det har fungerat förut.

  Eller så är det bara någon vajsing med Snapshots-funktionen (har kollat så att den är ”påslagen”).

 119. Hej för fjärde (och sista) gången!

  Det är någon bugg, för när jag ändrat i temats widgets så att den förvalda sidomeyn (standardläget) syns så fungerar det. Tyvärr så slutar det fungera så fort jag ändrar och lägger till egna widgets (+ att det försvinner detaljer i temat, linjer t ex), vilket är trist, men nu vet jag i alla fall att det inte är mitt fel. 😉

  SVAR: Jag hänger fortfarande inte med i vad du menar, har kollat på din sida och ser inget konstigt. Jag tvivlar att det har med temat att göra för då skulle många fler klaga. Vad menar du med lägger till egna widgets? och vad är det du lägger till då som blir fel?
  Gratisbloggarna har bara ett visst antal widgets att använda sig av, så jag förstår inte vad det är som krånglar.

  //Alter Ego blogghjälp

 120. Förvalda kategorier, gå de att ändra och hur?
  Jag har ”wiggens vardagsbravader” som en förvald kategori men vill ändra så att den endast heter ”vardagsbravader” – vet inte hur jag ska göra..

  SVAR: Undrar om du blandar ihop begreppen nu widgets är något annat än kategorier. Men förvald kategori kan du ändra under Inställningar/Skriva
  Vill du ändra ett kategorinamn går du till Redigera/Kategorier och väljer redigera på den kategori du vill ändra. Gör ändringar och välj spara.

  //Alter Ego blogghjälp

 121. Jag har engelska på min wordpress blogg, hur byter jag till svenska???

  SVAR:
  Under Inställningar/Allmänt
  vill du ändra så du får svensk tid och datum så använder du dig t.ex av
  Tidsskillnad 2
  Datum: j F – Y
  Tid: G:i

  //Alter Ego blogghjälp

 122. Tack för svar 🙂 Jag är under redigera/ kategorier men på två st (bloggroll & wiggens vardagsbravader) står det förvald…varför?
  Nu kan jag inte ta bort en sida det står såhär:

  Something strange happened. Try refreshing the page.

  Vilket jag gjort – om och om igen *suck*

  SVAR: Svårt att svara på när man inte ser hur det ser ut eller vad du gör, men försök att gå in på Bloggroll/hantera länkar och försök att ändra den vägen. En kategori blir ju alltid förvald, själv brukar jag döpa den till allmänt. Katergorierna är ju också sökorden/taggar, så man får tänka sig för hur man döper.

  Ibland har man gjort en underkategori och då kanske den måste ändras eller tas bort. Du kan också gå in i något inlägg och redigera därifrån, det kanske inte går att ändra om det redan är förbockat för en viss kategori som du sedan tar bort. Då kanske man måste bocka av kategorin också i inlägget.

  //Alter Ego blogghjälp

 123. En annan sak jag glömde ta upp – tabeller – går inte dessa få in i ett inlägg?

  Tänkte få in hundens stamtavla så jag har gjort en tabell i word och kört ”klipp o klistra” när jag sedan laddar upp sidan så ser tabellen helknasig ut – går det att göra något åt?

  MVH

  SVAR: Jo det fungerade, läs inlägget 🙂

  //Alter Ego blogghjälp

 124. […] wordtabell i blogg augusti 13th, 2007 — wpchjalp Testar om det går att infoga tabell enligt fråga Det jag gjort är att göra tabellen i word, sen tryckte jag på ikonen med färgpaletten. valde […]

 125. Tack än en gång för ovärdelig hjälp 🙂
  Som du såg i mitt inlägg ”Men det var då f*n..” så har jag kliat mig många ggr i huvudet 😉

  Har tydligen två förvalda kategorier, har nu hittat vart jag kan ändra dessa. Går inte att ta bort, inte som jag har hittat iaf men jag har ändra så att förvalda kategorier nu är Bloggroll och Gästbok. Det är två kategorier jag inte tänker ändra på så det får vara på så vis..

  Ska testa tabellen imorrn – nu på den sena timmen är det ingen idé att försöka sig på nåt..

  Nu är sidan som jag vill ha bort borta när man besöker bloggen men den är fortfarande kvar där jag ska kunna redigera och den klagar på samma visa.

 126. Tack för att du tog dig tid med mina förvirrade problem. De är ännu inte helt lösta men jag vet att du inte kan göra något åt det. För tydlighetens skull så ska jag försöka förklara det igen: När man lägger till en url i blogroll så kan man också skriva in en url till en bildadress. Det gjorde jag tidigare utan att veta varför, och det var det som gjorde att det såg fel ut i blogrollen hos mig. Jag har nu tagit bort dem så allt ser bra ut. Det andra är att när jag pekar med musen på en länk i blogrollen så fungerar inte snapshotsen, förutom när jag precis har bytt tema och ”originalinställningarna” (förvalda sidomenyn) gäller. Då fungerar allt som det ska, men så fort jag gör mina egna inställningar (lägger till widgets och sånt) så fungerar det inte. Men det är en bugg i wp som du inte kan hjälpa till med. Ha det gott! Och tack igen!

 127. Nu är jag här igen för jag förstår inget..
  Har lagt till en ”drop down” längst ner på sidan som jag döpt till WWW – so far so good. Vart går jag sedan för att fylla på mina länkar ”drop down”?

  Nu finns det redan kategorier där i – hur får jag bort dessa? Om jag tar bort kategorierna som är i WWW kommer de även att försvinna från min vänstra meny under ”kategorier” ?

  Tror inte jag har förstått detta med kategorier, undermenyer och gud vet vad det handlar om..

  Har även gjort en WWW (kategori?) på höger sida (under gästbok) men då blir det som i bloggrollen – man ser alla länkar på en gång..

  Du må uräkta mig och hoppas du ids förklara 🙂

 128. Jag har tyvärr inte tid att kolla över detta just nu, jag har själv inte använt funktion dropdown som är ny, det var en tanke jag fick men inte testat. Ska se om jag hinner att kolla på det senare.

 129. Smilisar till inläggen – var kan jag finna dessa? Går det att hämta fler någonstans?
  Har hämtat smilisar från andra (ja men deras tillstånd) 🙂 men det verkar inte fungera, eller det ser inte bra ut när jag lägger in dom i inlägget.. nåt fel jag gör? Jag har bilderna i en mapp och laddar upp dessa som jag gör med vanliga bilder som jag vill ha in i inläggen.

 130. Allt fler använder Rss-läsare för att läsa bloggar idag. Är det möjligt att ordna så att man även kan få statistik över dessa besök, precis som den statistik man får på besök på bloggen? Jag använder statcounter. I wordpressverktyget så hittar jag ingen möjlighet att lägga in en kod från Statcounter på /feed-, /feed/atomsidorna eller liknande. Vore intressant om det gick och det skulle ge en mer rättvis bild över hur många besökare/läsare man faktiskt har.

 131. Jag har problem med att svara på kommentarer. Jag får in kommentarer får andra utan problem och jag skriver svar, men svaret publiceras inte och finns inte kvar nånstans inne på mina wordpress-sidor. Vad kan sånt bero på? Jag har provat att svara både som inloggad och ”utifrån”.

  SVAR:
  Intressant, eftersom även denna fråga hamnade i spammappen bland 126 andra.
  Det kan vara så att ditt ipnummer kan ha missbrukats av dig eller någon annan som haft det innan och därför blivit registrerat som spam. Händer det bara hos dig själv så kan det vara så att du spärrat dig själv ( men du blev ju även spärrad här )
  Jag kan inte lösa problemet åt dig, men händer det ofta och du vet med dig att du inte gjort något fel så tycker jag du att du ska kontakta din internetleverantör och påtala problemet. Händer det bara på wordpress bloggar så skicka ett mail till supporten

 132. Hur kan man använda Slide eller You Tube klipp här? Kan inte lista ut det.
  Inte heller vet jag hur jag kan sätta in klickbar bloggportalen. blogginfo och liknande. Jag har försökte klistra in koden lite här och var, men händer ju inget, så jag antar att jag gjorde fel.

  SVAR:
  Bästa sättet att få svar är att söka på t.ex video i den engelska faq:en. Det finns en hel del svar så något kanske passar in. Man skriver ju en speciell kod och det är bara vissa ‘videos’ som funkar.
  http://faq.wordpress.com/?s=video

  När det gäller BP koder etc. så skall dessa läggas i en textwidget, för att få räkneverket kopierar du in den kod som BP förklarar. Sen kan du göra en vanlig textlänk till din presentationssida.

  I princip så lägger du alltid in koder i textwidgets men de får inte innehålla javascript.

 133. Finns det en möjlighet att lägga ut en ”nyhet” på en wp sida. Alltså en post som jag vill skall ligga längst upp på första sidan alltid, eller tills dess att jag väljer att ta bort den? Typ om man vill säga något viktigt till alla besökare så vill man ju att alla skall se den, men gör jag en post till efter att jag har skrivit min nyhet så hamnar den ju ett steg ner, och sen ytterliggare ett steg ner…

  Är ni med på vad jag menar och går det att lösa?

  SVAR:
  Det du menar kallas Sticky, men den funktionen finns inte än på wordpress.com bloggar då det är ett plugin. Det enda du kan göra är att skapa ett inlägg som sida, dvs page och sedan göra så att man alltid kommer till den sidan först. Det ändrar du under Inställningar /Läsa. ( du kan ändra tillbaka sedan )
  Annars får du ändra datum och tid varje dag på inlägget så att det alltid ligger överst.

  // Alter Ego Blogghjälp

 134. Jag kör wordpress på webhotell så plugins och sådant är inga problem för mig, dock så hittar jag inte det pluginet, jag kan hitta referenser till det men inget plugin att ladda ner. Sedan så kör jag version 2.2, vilket verkar ställa till det en del med plugins då inte många har gjort dom kompatibla.

 135. Här har du ett plugin som borde funka
  http://blog.vishalon.net/Post/88.aspx

  Sen en bra sida att leta plugin på
  http://wp-plugins.net/

 136. Tack för snabba svar, men jag hittade en rätt så shysst site med precis det pluginet jag sökte:http://lesterchan.net/portfolio/programming.php. Jag tycker det verkar vara smidigare att använda än det du länkade till då det lägger per automatik in en meny i sidan där man skapar en post.

 137. Tack för svaret, ska testa.

 138. Hejsan!
  Efter att jag uppgraderade min version av WordPress till wordpress-2[1].0.2 (som det står i filnamnet) så kan jag inte längre förhandsgranska bilder i mina inlägg. Jag kan inte heller se hur en text kommer se ut, utan jag ser bara html-koden. Ovanför rutan där jag skriver inlägget finns olika knappar, exempelvis b, i, link, code osv. Om jag väljer Use the visual editor when writing så försvinner dessa knappar! Tidigare så fanns det ju bilder som var istället för dessa knappar, men de är alltså försvunna nu i och med min uppgradering. Vet du ifall detta är ett ”vanligt” problem och hur man i så fall kan komma tillrätta med det? Det är jobbigt att inte kunna se hur saker och ting blir medan man jobbar med det. Tack på förhand!

  Mvh Kattis

 139. Tabeller gjorda i Word får jag in i inlägget men jag får inte in saker jag själv ritat i Word, hur kommer det sig?

  Jag har varit och viltspårat med hunden och har ritat upp spåret i Word – sedan gör jag på samma sätt som när jag vill klistra in en tabell alltså kopierar det jag har ritat och klickar sedan på ”paste from Word” knappen – inget händer? Vad gör jag för fel eller är det fel på wordpress, den är ju lite lurig ibland!

 140. Undrar kort och gott vad som menas med gränssnittskomponenter för RSS-kanal???

 141. Sidan ser så konstig ut när jag skall skriva ett inlägg, kan inte lägga in bild och kan inte ändra färg, de två översta raderna är borta!!!!!!!

 142. Hej! Jag undrar om du skulle kunna visa hur man går till väga när man lägger upp ett wordpress thema på ett webhotell osv. Vore grymt!

  mvh

 143. Det är inte alls svårt. Du väljer ( laddar ner ) temat du vill ha till din dator. För sedan över hela tema mappen med ftp till din domän där du har wordpressinstallationen till mappen där du har wp-content/themes.
  Sen blir det temat valbart bland de andra

 144. Okej, danke. Du skulle inte kunna göra en guide om hur man från scratch hur man lägger in sitt tema in på hosten man köpt, hur man sedan lägger in pluginsen osv. Vore lärorikt!

  Tack!

  Mvh

 145. Hej,

  Jag har skapat etiketter enligt bloggar.se/hur/ och pingar så fort jag skrivit ett inlägg på nyligen.se men inga av mina ämnen dyker upp på nyligen.se. Jag läser i guiden på bloggar.se/hur/ att:

  ”Det absolut vanligaste förklaringen till varför dina etiketter inte syns alls är att du har ställt in att din blogg enbart ska publicera korta länklösa utdrag av dina inlägg (excerpts) i ditt RSS-flöde. Då kan inte bloggar.se hitta vad du länkar till.”

  Kan det vara detta som är felet och hur kan jag då ändra detta?

 146. Hur gör jag för att möjliggöra för läsare av bloggen att skicka mail till mig direkt från bloggen utan att min mailadress blir synlig och utan att jag får mer spam till?

 147. Hur får jag in smilisar i mina egna inlägg i min egen blogg? Ibland är där bara 🙂 och ibland ‘översätts’ dom till smilisar. Hur göra ?

 148. ‘Ibland är där bara : och )’ ska det vara…

 149. Frågor till er som begriper sånt här: Hur uppgraderar man enkelt sitt WP till 2.0? Har fått för mig att den senaste versionen ger möjlighet att addera fler funktioner, widgetar mm. Tror jag använder WP 1.2 – bör man uppgradera?

 150. Hej! är nybörjare på wp.
  Min fråga är hur hur man kan redigera innehållet på bloggens startsida. (den koden som står i källkoden)
  Vill nämnligen lägga till ett javaskript i html koden.
  // Mvh kim

 151. Hej,…
  undrar över blogstatistik. Det jag vill veta är hur många som läser min blogg utan att komma dit via Referrer eller sökmotortermer.

 152. Hej, vilken bra sida det här är! Jag har läst och lärt mig mycket! Undrar nu över en sak jag inte hittat. Jag har en blogg men vill bygga hela sajten i wordpress (mycket pga få publiceringsverktyg på köpet så att säga). Vet du någon bra bok eller sajt jag kan läsa för att lära mig mer om det eller utgå ifrån. Det är en ganska stor sajt med flera undersidor som jag lätt vill kunna lägga till nya undersidor till.

  Tacksam för alla idéer!

 153. Hej hej!

  Jättebra sida!
  Jag hoppas du kan hjälpa mig.
  Det verkar som mina vänner som inte har ett wordpresskonto inte kan skriva kommentarer på mina inlägg. Kan jag ändra det på något sätt? Kollade in FAQ på WordPress, men blev inge klokare…

  Tack på förhand!

  // Linda

 154. @lindapalm, Kolla under Inställningar och rubriken medlemsskap så det inte är förbockat i Användare måste vara registrerade och inloggade för att kunna kommentera.

 155. @Angelica, jag förstår inte riktigt hur du menar. Jag antar att du har en egen domän.

  Det är detta jag inte riktigt förstår hur du menar om du ska ha en(flera) statiskt sida + en wpblogg.
  En blogg ( inlägg/kommentarer) sparas i databas medan vanliga sidor inte gör det. Så du får föklarklara upplägget du tänkt tydligare.

  Har du tänkt ha flera olika ‘avdelningar’ som bloggar, måste du ha flera databaser annars blir det bara kategorier.

 156. Hej, och tack för ditt svar!
  Nu verkar det dock som jag inte har någon rubrik som heter Medlemsskap under Inställningar, och jag hittar ingen sån någon annanstans heller… 😦
  Kan det vara olika beroende på vilket tema man har?

  // Linda

 157. Hej! Jag undrar helt enkelt hur man gör så att kommentarerna till inläggen rangordnas så att de nyaste kommer överst? Har letat efter någon sådan inställning på bloggen men inte hittat den.

 158. hejsan!
  Hur ändrar jag ordningen på sidorna? Alltså på mina Pages? Jag försöker ändra ”Page order” men det hjälper inte, utan nu ligger de i bokstavsordning vilken inte alltid är så smidigt.
  Kan jag ändra detta på nåt sätt?
  vänlig hälsning
  Lisa

 159. Hej!

  Sedan någon gång igår kväll har min WordPress-installation inte fungerat som den ska. Problemen syns och erfars endast i själva administrationen, inget syns alltså för besökare på själva bloggen.

  Det är ett par stycken problem, vilka jag tror är relaterade till varandra. Först och främst, när jag ska skriva ett nytt inlägg visas inga formaterings-knappar ovanför textfältet. Jag kan inte byta varken till eller från kod-läge eller WYSIWYG. Att klicka på exempelvis Uppdatera under inställningarna gör att sidan blir blank – och utan att inställningarna faktiskt uppdateras. Samma sak när jag t.ex. försöker avaktivera ett plugin.

  Som jag skrev, jag tror att problemen är relaterade då de började inträffa samtidigt – men jag vet inte varför, eller vad jag ska göra åt det. Ett svar återgäldas med tacksamhet och en länk till din sida.

  Anders

 160. (För övrigt bör du skaffa RSS-stöd för kommentarer – ett tips)

  Feel free att plocka bort den här kommentaren 🙂

 161. @Anders Norén, Det låter dom det är ett plugin som spökar. Åtminstone vad det gäller den ‘vita’ sidan. Vilken version av wordpress använder du? Har du nyligen uppgraderat?

  Vad gäller WYSIWYG, du har väl ibockat i adminpanelen för den funktionen under Inställningar/din profil.

  Mitt råd till dig är att avinstallera alla plugin och kolla om det blir bättre. Om inte så gå in via ftp och plocka bort alla plugin och kolla om det funkar då.
  Kolla sedan så att du har senaste versionen av alla plugin och installera om dessa( alla funkar inte än med senaste wp) koppla på ett plugin i taget för att utröna vilket som kan spöka.

  Tack för att du påpekade om Rss, hade inte sett att det saknades. Tyvärr är detta gratsiversion av wordpress.com så man kan inte fixa något själv utan är hänvisad till vad som finns i mallarna. Fast jag kan lägga till det i en widget. men för att få kommentarer via rss så är det bara att skriva
  https://blogghjalp.wordpress.com/comments/feed/ så får man kommentarerna

 162. Helt fantastiskt – löste sig. Har gått runt med vånda hela dagen över det här, jag tackar och bockar! Avinstallationen löste det första problemet, och vad det gällde WYSIWYG var den ibockad – men jag testade att uppdatera inställningarna ändå, vilket fick den att börja fungera igen.

  Lägger upp en länk på bloggen omedelbums.

 163. Kan någon hjälpa mig??

  Jag undrar hur man gör så att kommentarerna syns direkt under inläggen, alltså att man inte måste klicka på varje inlägg för att kommentarena ska synas?

  Dessutom undrar jag hur man kan ändra ordningen på kommentarer, så att de senaste hamnar högst upp istället för som nu längst ner.

 164. @Frösundakillen, tror att du måste byta tema OM det nu går överhuvudtaget.Om du har en egen domän på wordpress.org funkar det kanske.

 165. Ja jag får väl försöka byta tema. Funkar inte det är det ju värdelöst om WordPress saknar en så grundläggande funktion som att rangordna kommentarerna hur man vill.

  De flesta vill ju ha de nyaste kommentarerna överst.

 166. @Frösundakillen,
  börja med att fixa så din url blir klickbar.I inställningar skriver du in din wordpressurl, så funkar det.Mer trafik, kolla min sida där ser man senaste kommentarer överst i högerspalten, så det lutar åt temahållet.

 167. Okej, tack.

 168. Hej!
  Jag la upp mig på bloggportalen för att på så sätt kunna trashbacka till aftonbladet. Dock står det på aftonbladet att jag måste lägga in RSS/atom för att kunna hamna med på nån lista & detta kan jag alltså fylla i på bloggportalen. Dock förstår jag mig inte på RSS, vad ska jag fylla i där? Jag begriper verkligen ingenting. Jag bloggar på blogspirit.

 169. Hej,

  Funderat något på mitt problem? Vore ohyggligt tacksam för hjälp!

  ”Hej, och tack för ditt svar!
  Nu verkar det dock som jag inte har någon rubrik som heter Medlemsskap under Inställningar, och jag hittar ingen sån någon annanstans heller…
  Kan det vara olika beroende på vilket tema man har?”

  // Linda

 170. HEJ!

  Jag undrar varför det ej går att ladda upp bilder i min WP.
  När jag vill ladda upp en bild får jag följande felmeddelande;

  ” The uploaded file could not be moved to /hsphere/local/home/slimbo/slimbo.se/wp-content. ”

  Mkt frustrerande, jag hittar ingen lösning på problemet på wordpress hemsida heller.

  Mvh/ Jimbo

 171. Hej,

  Jag får inte mina länkar att synas. Vad gör jag fel?

  Mvh
  MissAnt

 172. Hej!

  Vore jättesnällt om jag kunde få hjälp med en liten undran. Jag har bara på ett ställe sett att jag kan skriva in min epostadress så att jag får kommentarer skickade till min mail. Nu har jag bytt adress där, men jag får fortfarande dessa kommentarsmail till min gamla adress…

  Har jag missat något? Var kan jag ställa in vilken adress den ska skicka till?

  TACK!

  Anna

 173. Hej igen…
  Ovanstående kan du strunta i, för det löste sig. 🙂

  Men nu har jag en ny fråga. Jag har tidigare haft susnet som besöksräknare och tycker den är bra, där ser man direkt varifrån besökaren kommer som referrer. Det saknar jag i både sitemeter och wordpress egen statistik.

  Men eftersom susnet´s kod är javaskript så kan jag inte klistra in den i en widget. Jag mailade susnet och frågade och fick svaret att jag måste ändra i kodmallarna. Så var gör jag det?

  Hälsningar Anna!

 174. Först och främst. Det är omöjligt att svara på frågor, när ni inte talar om vilken url ni har till er sida.
  Det andra är att det skiljer sig ganska mycket vad man kan/får göra om man håller till på wordpress.com eller har wordpress installerat på egen domän.

  Så Söderböna, håller du till på wordpress.com så är det inte tillåtet att använda javaskript och inte heller ändra i kodmallarna vilket jag antar menas de olika templates som temat grundar sig på.

 175. Hej
  Jag har en fråga … är väldigt noob när det gäller datorer …
  Igår märkte jag att wordpress har förnyat bloggpanelen 😮 !?
  Men jag saknar en knapp och undrar om du vet vars den tog vägen … ?
  När man redigerar eller skriver ett nytt inlägg i äldre version så fanns det tre alternativ man kunde välja innan man postade ut materialet.

  ¤ Spara
  ¤ Publicera
  ¤ Spara och fortsätta redigera (eller nåt, kommer inte ihåg)

  Vars har ”spara och fortsätt redigera” tagit vägen? Saknar den otroligt mycket … 😦

 176. Jag vill göra en ljudblogg. någon som vet hur man eller var man kan fixa det?

 177. Hej AlterEgo,
  Först vill jag bara säga att du verkar väldigt alert på att svara och bra på att hjälpa!! Toppen bra att denna möjlighet finns att tillgå.

  Jag är en väldigt ny medlem och har kommit en bit på vägen med att testa på egen hand, men jag har en fråga, på andra ställen finns en knapp där man kan söka och se vilka medlemmar som finns, saknar en sådan här. Hur ser man vilka medlemmar som finns. Det finns en slump knapp men den fungerar bara till några bloggar sedan kommer man tillbaka till den man startade med.

  Nyfiken på att se vilka mer som traskar runt här på WordPress, som för övrigt är en trevlig plats.

  Tack på förhand.
  Busikan.wordpress.com

 178. Jag kom på en sak att fråga, nu när jag har skrivit till dig så är ju mitt nick till vänster inte klickbart..ta curlingmormor t ex, hennes är klickbart, hur fick hon det klickbart???

  Tack igen

  http://Busikan.wordpress.com

 179. Hej hej igen,

  Jag tror jag har fått kläm på båda mina frågor så du behöver inte svara *L*

  Ha det gott och hoppas att du får en bra vecka

 180. Kan man ha flera bloggsidor?
  Nu när man skriver ett inlägg hamnar det i ”Hem”.
  Jag skulle ha olika knappar på förstasidan som är som olika bloggar.
  Vill jag skriva om pc så gör jag det i den knappen och kan poste inlägg efter inlägg osv ?

 181. Hej!
  Jag har ett problem. När jag försöker pinga min blogg på Bloggportalen så får jag följande meddelande: Tyvärr så fungerade inte ditt ping, vg. kontrollera att du har minst en Blogg och att denna Blogg har ett RSS/Atom-flöde som validerar.
  Vad kan det vara för fel?

 182. Mitt problem löste sig! Det var bara jag som varit lite trögtänkt… Hade inte skrivit in RSS-adressen i profilen.

 183. Infoga bilder funkar inte!

  Äntligen hittade jag kanske någon som kan hjälpa mig.

  Ända sedan jag började blogga på WP så har jag haft problem med att infoga bilder i mina inlägg.
  I menyraden ovanför textfältet så väljer jag Add Media -> Add Image.
  Då öppnas en ny ruta och jag kan antingen välja Browse eller ange URL. Jag använder mig alltid av Browse då bilderna kommer från min dator.

  När jag valt fil och klickar på Upload så hamnar filen (bilden) i Gallery. Klickar jag sedan på Gallery så kommer filnamnet fram.

  Filnamn -> Show

  Save all changes

  Show är en aktiv knapp men när jag klickar på den händer det absolut ingenting och om jag sedan klickar Save all changes och stänger rutan så finns det ingen bild i mitt inlägg.

  Av någon anledning står det ALLTID ”Fel på sidan” längst ner till vänster när jag har öppet Gallery eller Media Library.

  Jag har tagit hjälp av två andra som också använder sig av WP och vid första tillfället så kunde person 1 logga in på mitt konto och infoga bild i ett inlägg (den enda bild jag har). Jag kunde fortfarande inte få det att funka.
  Gjorde ytterligare ett försök genom att logga in på mitt konto så kunde person 1 INTE infoga bild i inlägget. *konstigt*

  Kontaktade därmed person 2 och hon kunde infoga bilder i inlägget via min inloggning. Så vi gick igenom hela händelseförloppet tillsammans.

  Fick då reda på att när jag klickar på Show så ska det komma upp alternativ Thumbnails eller Orginalbild. Detta har jag aldrig fått fram.
  Kunde inte infoga bild i mitt inlägg denna gång heller.

  Har läst på olika forum men inga har skrivit om detta specifika problem.
  Har du någon lösning på mitt problem?

  Hoppas på att kunna ge mina läsare bildfyllda inlägg.

  Tacksam
  //Sofie

 184. Har samma problem som Sofie med bildhanteringen, förut innan man gjorde om admpanelen var det en piece of cake.

 185. Hej.
  Jag har ett problem med min WP-installation (tror jag).
  Som default är det ju det man skriver i ”ämnesraden” i ett nytt inlägg som blir permalänk och . Permalänken stämmer (och går att ändra) men blir densamma på ”permalänk-url:en” som ”startsidan”. Jag får alltså samma på hela bloggen… 😦
  Nån käck lösning?

 186. Jag ska försöka titta över era frågor ikväll.
  Men hur tror ni att jag ens ska kunna kolla era sidor när ni inte ens uppger en webadress??
  Ibland/oftast är det ‘skit’ bakom spakarna, dvs inte wordpress fel att något strular och då måste man kunna se hur det ser ut för att ev. kunna ge hjälp.

  Det andra är att det är stor skillnad på om man har en blogg på wordpress.com (gratis) eller om man har egen domän och använder bloggverktyget wordpress.

 187. Hej igen!

  Det var inte meningen att göra dig upprörd. Om du klickar på mitt namn i spalten till vänster så kommer du till min blogg. Har angett adressen när jag skrev inlägget.
  Men för att förtydliga:

  http://www.familjenlarsson.net/sofie/blog

  Vet att det ofta är användaren som gör fel men jag har både haft ”vanliga” användare till hjälp OCH en som jobbat med programmering och annars använder sig av WP domän. Dock kan även den bästa missa ett fel och därför tänkte jag att man kanske kunde få hjälp här.
  Om du känner att det inte är intressant att hjälpa så får du gärna säga till. Känns inte som att man behöver ge en pekpinne för att alla inte kan allt.

  Min blogg ligger på en domän som jag betalar för och därmed använder jag bloggverktyget WP.

  Hoppas att denna information kan underlätta felsökandet och att du inte känner dig lika upprörd längre.

  //Sofie

 188. Sofie,
  Jag är inte ett dugg upprörd och det var inte bara riktat till dig, utan i de flesta fall uppger man ingen info alls och jag är ingen tankeläsare.

  Det här bloggen var tänkt till de som bloggar med wordpress.com, eftersom de är hänvisade endast till funktioner gratisbloggen erbjuder. Du säger ”blogga på WP” därför tog jag för givet att det var en blogg wordpress.com och inte med vertyget wordpress, för då bloggar du ” på egen domän”

  Jag har inte hunnit kolla upp än, men om du tittar i det engelska forumet för verktyget så har du ett flertal råd där
  http://wordpress.org/support/topic/164999

  För de som bloggar på wordpress.com så kan man titta här om något kan användas
  http://faq.wordpress.com/category/images/

  Här finns också en video som visar hur man ska göra, vilket kan användas som referens för wordpress som helhet.
  http://faq.wordpress.com/2006/07/16/how-do-i-upload-pictures/
  Som du ser Sofie, så ska inte gallery blandas in. Har du senaste wordpressversionen? Om du har så kolla av råden i första länken, då det troligen är något av dessa fel.

  Ett bra verktyg om man inte förstår språket
  http://www.google.com/language_tools?hl=EN
  Översätter kanske inte ordagrant men fullt förståeligt.

 189. Tack för ditt tips 🙂
  Tyvärr har jag redan besökt den sidan och inget av deras förslag har löst mitt problem.

  Tack för att du orkade ta dig tid och kolla på det.

  //Sofie

 190. Jag använder default template och har senaste versionen av WordPress 2.51. Har alltid haft standardinställningen charset = utf8.

  Jag har dock aldrig kunnat editera mina templatefiler som exempelvis archive.php och skriva något i dem med svenska tecken ÅÄÖ, för att sedan se svenska tecken på hemsidan. Dessa tecken blir istället fyrkanter eller frågetecken.

  Hur löser jag detta?

  SVAR:
  Jag antar att du har wp installerat på egen server. För att kunna redigera templates direkt från adminsektionen, så måste templatemappen vara checkmodad så du har rättigheten att ändra. Det gör du antingen via din ftp om du använder det eller adminpanelen på ditt webhotell.
  Vad gäller åäö, så går inte det att skriva i kodläge utan man måste använda anchii koder exempel[ & auml; ] (för att ä skall visa sig)

 191. Helt plötsligt så kan jag inte lägga in bilder och foton, det fungerar hela tiden ända tills jag skall klicka på ”insert” då blir sidan alldeles vit!!!!!!!!
  Känner mig som ett ?
  curlingmormor

  SVAR:

  Har ni kollat i svaret jag gav ovanför om det är något sådant fel?

 192. Har samma problem som Curlingmormor, efter nå´n uppdatreing har jag förstått.Hur ska vi som fått våra gallerier rensade få in bilderna nudå?

 193. Skönt att man inte är ensam om eländet, nu hoppas vi på svar *skrattar*!!!!
  curlingmormor

  SVAR:
  Jag vet inte vad ni gör för fel, men jag får det att fungera. Fast det är visst lite buggigt och använder man sig av IE6 så kan vad som helst knasa sig.

  Som systemet fungerar nu med *Lägg till media* Så måste man först ladda upp sin bild (välj fil) , man ser då att den hamnat i Galleri, därefter så går man till Mediabiblioteket och väljer den fil man vill ha i blogginlägget. Vid varje bild finns en dölj/visa länk öppnar man den så ser man alla alternativ man har att lägga in bilden, eller att länka till en från en url.
  När man skrivit/valt det man vill så trycker man på knappen insert till blogg.
  Sen är bilden där.

 194. Hej! Finns det någon möjlighet att göra så att kommentarena syns direkt efter inläggen så att folk inte behöver klicka på kommentarer hela tiden?

  SVAR:
  Eftersom du använder wordpress.com = gratisalternativet så kan man bara använda sig av de teman som finns tillgängliga. Du får kolla de temana om någon av dessa har den funktion du vill ha

 195. Hej

  Jag har problem med rss-feed från min blog. Jag har ingen alls. Kikat på atom rss och rss2 url/feed också. Jag hostar blogen på min egen domän om det kan ha något med saken att göra?

 196. Jag kom på vad jag gjort för fel… lagt en i index.php i rooten till wordpress. Nu fungerar allt som det ska

  SVAR:

  Bra att du talar om vad felet var, då det kan hjälpa andra som kanske också råkar ut för det

 197. Hej
  Har försökt lagt upp en video från You Tube och följt instruktionerna hur man gör, men den kommer inte upp, är det något tillfälligt fel??

 198. Hej
  Detr har löst sej,,,funkar perfekt
  ciao

 199. Hej,

  Håller på att förbereda en blogg/hemsida för en ideell förening.
  1. Måste man lägga bloggen på egen server för att skapa en eller flera sidor utan kommentar/inläggs-ruta?
  2. Oavsett vilket, hur gör man?
  3. Det är ju enkelt att byta till egen temabild när bloggen ligger på ett WP-konto. Hur gör man när den ligger på egen server?

  Mycket tacksam på förhand!
  Kjell

  SVAR:
  Du ger lite knaper info för att jag ska förstå riktigt vad du menar. Försöker svara så gott jag kan.
  En blogg är en sak och en hemsida en annan. En blogg är som en ‘anteckningsbok’ som uppdateras ofta med hjälp av ett ‘bloggverktyg’ typ wordpress. Man kan ha ett gratiskonto på wordpress.com eller använda sig av bloggverktyget från wordpress.org, som man sedan installerar på egen server ( köpt domän på webhotell. Ett billigt och lätt webhotell för nybörjare! Jag rekommenderar Linux alternativet

  En vanlig websida (hemsida) kan du dock lägga upp på t.ex det utrymme du fått av din internetleverantör. Dock brukar sidorna inte få några bra eller lätta namn, som man får om man köper en egen domän.
  Det beror alltså på vad sidan skall användas till, hur den skall uppdateras och hur ofta.

  Oavsett vilket så måste innehållet upp på en server och då använder man antingen ett ftp program eller om man ligger på ett webhotell så kan man för upp filerna den vägen. Använder man sig av webhotellet jag länkar till så behöver man bara klicka på en knapp så sätts en wordpressblogg upp automatiskt. Teman finns hur många som helst att välja på och att byta bilder är inte svårt, man lägger bara upp den bild man vill ha istället.

 200. Hej!

  Jag undrar hur man får till det snygga Javascript av typen Lightbox på en blogg? De flesta guider i ämnet verkar vara gjorda för egna hemsidor där man har tillgång till en server men det har ju inte jag. Hur ska jag göra?

  SVAR:
  Ligger man på gratisbloggar så har man knappast funktioner att lägga till egna Javascript, tvärt om brukar många spärra dessa. Så vill du använda dig av det så rekommenderar jag dig att skaffa egen domän på webhotell, det kostar bara 3-400 kr per år och det kan vara värt pengarna om man vill ha lite mer kontroll och möjlighet att påverka sin blogg/websida.

 201. […] Ställ frågor Posted by: wpchjalp | 14 juli – 2008 […]

 202. Hej! Jag undrar om det går att de som kommenterar fyller i sin egen adress, så om ”Maja” har en blogg finns det en länk till den i kommentaren hos mig? Eller är det helt beroende på vilken ”design” man har?

  Är det likadant om jag vill redigera kommentarer? Det kan jag inte heller göra, verkar det som. Om någon skriver något som jag inte vill ska stå där måste jag ta bort hela kommentaren och inte bara den delen?

  http://soderbona.wordpress.com

  tack för svar!

  SVAR: Kollade på din sida och jag vet inte om det är för att du har lösenordsskyddade inlägg som det inte fungerar för dig.
  Ett litet tips, om du vill att andra skall hitta till din blogg och den ska indexeras av olika sökmotorer, så funkar det inte när den är lösenordsskyddad.

  Hur som helst, som du ser så är jag inne i din kommentar och svarar. Jag kan göra det antingen direkt från kommentarerna som visas på sidan eller via adminpanelen under länken kommentarer. Klickar man på namnet så kommer man in till själva editeringen. ( Men man bör inte radera/ändra vad andra skrivit, då det inte blir dennes ord då. Dock kan man vid t.ex ovårdat språk lägga till *cencurrerat* om det inte förstör helheten )

  Jag ser att inte du har skrivit någon url_bloggadress under informationen. Hade du gjort det så hade ditt namn i kommentaren länkat direkt till din sida. Så har du inga länkar så har förmodligen ingen skrivit i en webadress.

 203. Hej
  Undra bara hur man ställer in tiden.
  Tiden då inläggen läggs in stämmer inte med vad klockan egentligen är, hur ställer man rätt tid?

  SVAR:

  Gå till inställningar längst ner på sidan kan du ställa in Tidszon UTF +2 timmar
  och datumformatet kan vara j F – Y som ger 28juli – 2008
  Tidsformat G:i ger 15:31

  • Tack för hjälpen 🙂

 204. Hejsan!
  Hur får man tag på en counter så jag kan se hur många ”unika” besökare jag har per dag på min blogg? alltså så den räknar efter ip-adressen, jag vill ju inte att om man går in från samma dator 10 ggr på en dag så står det att jag har 10 besökare, jag vill att det ska stå 1 besökare. Hur fixar man detta? Jag hittar ingenstans man kan få tag på widgets? tacksam för svar / Linnéa

 205. Det är inte widgets du ska leta utan plugins. Sök på statistik så hittar du en massa.
  Oavsett statistikräknare så är det en kod du ska lägga in, det finns ju med som orginal i wordpress. Men själva statistikkoden skall du oftast lägga in på indexsidan eller i foten

 206. Kan man på något sätt flytta innehållet i en blogg på bloggorama.se till WP.com?
  Om inte kan jag spara på något vis i datorn för att sedan flytta över den?
  Annelie

 207. Har ingen aning om hur bloggorama fungerar. Har du något ställe där det står spara, exportera eller backup. Så är det den vägen du ska gå.
  Enklast är väl om du frågar deras support.

  Det du ska spara är en xml-fil. Har du inte allt för mycket skrivet kanske du kan spara det ändå.

 208. Antingen är jag blind för jag hittar inget om hur man pingar sin blogg på bloggportalen.se Jag har läst hur man ska göra på deras ”hjälpsida” Men när jag väl loggar in på wordpress.com så blir jag helt lost. Hur tusan ska man göra??
  Jag är ganska ny användare av wordpress och jag fattar verkligen inte hur jag ska göra. Och nu när jag sitter här och läser hittar jag inte heller nåt.
  Sen har jag en liten fråga om RSS också, jag har valt den widgeten men jag får inte den att funka heller det står bara under den att det är error.

  Ni har säkerligen redan tagit upp detta på er blogg men jag hittar inte heller det. Är inte så teknisk av mig men jag vill både bli pingad på bloggportalen.se ( så att om man söker på min blogg där ska man kunna se korta utdrag av mina inlägg) och jag fattar inte om detta hör ihop med RSS.

  Snälla hjälp även om frågorna har tagits upp förut.

 209. Det är alltid lättare att svara om ni som frågar också uppger er bloggadress.

  Jag antar att du har skaffat dig ett konto på Bloggportalen och även lagt till ort där du bor, så du kan hittas igen där. Du får också en kod på BP som du ska lägga in i din blogg, förslagsvis i en textwidget, annars räknas inte dina besök. När du postat ett inlägg, så loggar du in på BP och där har du en länk som heter pinga din blogg. När du trycker där får du en kod och den ska du kopiera och klistra in under inställningar i bloggen, där det står Pinga. Men mycket enklare, så du blir pingad på flera ställen så anmäler du dig till RssPinga. Du har en knapplänk till höger i kolumnen. Då kan du klistra in koden där istället. Sedan pingas ett flertal ställen automatiskt åt dig varje gång du skriver något nytt.

  Vad gäller Rss så tror jag alla teman har det inbyggt, du ser i högra kolumnen att mina ligger redan där. Den där extra widgeten är om du vill ta in någon annan rss och visa.

 210. Hejsan. Tack för svaret. Jag har dock lyckats lösa det hela på egen hand faktiskt.

  Och tack för tipset om RSS ping. Jag ska lägga till detta också. För man vill ju synas på så många ställen som helst.

 211. Hejsan,

  Jag har en akut fråga.

  Jag har lagt in stycke kod ovanför mina inlägg, se http://airlinestaffrates.com – där ligger det en ruta för att boka hotell MEN det ligger inte exakt över inläggen utanför för mycket till vänster.

  Vad justerar jag det?

  Mycket tacksam för hjälp.

 212. Hej hej!
  Nu har jag en ny fråga igen. Har skaffat wordpress-domän och vill nu byta språk till svenska. Har du någon bra steg-för-steg-guide för hur jag gör? Tycker att det är svårt att hitta det på nätet, försökt mig på via någon förklaring – men det fungerar inte. Gärna som om man förklara för en femåring…för någonstans gör jag uppenbarligen fel. :S

 213. Suck, nu syntes inte min bloggadress ändå. Vill inte lägga ut min nya adress här, men finns på mail: soderbona@gmail.com. 🙂

 214. Hej!
  Jag kanske är ovanligt korkad men när jag ska lägga till kategorier med underrubriker och när jag ska lägga in länkar så hamnar det bara längst ned på sidan och inte i högerspalten. Hur gör jag för att få till det? Har följt tipsen i blogghjälp men det funkar ändå inte!!! Vad gör jag för fel??? Har nyss startat bloggen och vill få till den som jag vill ha den.
  Tacksam för svar!!!

  http://sussies.wordpress.com

 215. Hej! Finns det nåt sätt att lägga in en rss-feed av senaste blogginlägget på sin egen hemsida. Jag kan koda lite om det behövs. Undar Majas webbmaster… Antar att det är en vanlig fråga men har inte hittat nåt svar genom googlande eller faq. / Jim

 216. Hej!

  Jag har noterat att när vissa lämnar kommentarer när de är inloggade i wordpress får sitt namn som en länk till deras blogg. Men när jag lämnade en kommentar på en wordpressblogg inloggad så står mitt namn bara svart och inte som en länk.

  Hur ändrar man på detta?

 217. Hej!

  Jag ville bara fråga hur man sa göra för att göra en egen hemsida? Ha alltid velat lära mej det men vet bara inte hur man gör.

  Hoppas på ett snabbt svar.

  Tack på för hand

  maria karlsson

 218. Hej igen!

  Kan skicka svar till min hotmail som är:
  maisin_85@hotmail.com

 219. Try a new system or a different approach.Transportation uqrqoTransportation eigrpTransportation jjmpmTransportation scbqbTransportation buqkmTransportation jwyjfTransportation tmzrtTransportation ocvpvTransportation aqffbTransportation wqsuc[link=http:/francisshadley.pib.ir/164276/Pine+Lakes+Country+Club.html]Transportation uqrqo[/link][link=http:/francisshadley.pib.ir/164276/Pine+Lakes+Country+Club.html]Transportation eigrp[/link][link=http:/francisshadley.pib.ir/164276/Pine+Lakes+Country+Club.html]Transportation jjmpm[/link][link=http:/francisshadley.pib.ir/164276/Pine+Lakes+Country+Club.html]Transportation scbqb[/link][link=http:/francisshadley.pib.ir/164276/Pine+Lakes+Country+Club.html]Transportation buqkm[/link][link=http:/francisshadley.pib.ir/164276/Pine+Lakes+Country+Club.html]Transportation jwyjf[/link][link=http:/juanartis.pib.ir/164277/Creamy+Confetti+Cole+Slaw.html]Transportation tmzrt[/link][link=http:/diannachausse.pib.ir/164272/Summary+Of+Movie+Sale+Of+The+Century+%281983%29.html]Transportation ocvpv[/link][link=http:/diannachausse.pib.ir/164272/Summary+Of+Movie+Sale+Of+The+Century+%281983%29.html]Transportation aqffb[/link][link=http:/diannachausse.pib.ir/164272/Summary+Of+Movie+Sale+Of+The+Century+%281983%29.html]Transportation wqsuc[/link][url=http:/francisshadley.pib.ir/164276/Pine+Lakes+Country+Club.html]Transportation uqrqo[/url][url=http:/francisshadley.pib.ir/164276/Pine+Lakes+Country+Club.html]Transportation eigrp[/url][url=http:/francisshadley.pib.ir/164276/Pine+Lakes+Country+Club.html]Transportation jjmpm[/url][url=http:/francisshadley.pib.ir/164276/Pine+Lakes+Country+Club.html]Transportation scbqb[/url][url=http:/francisshadley.pib.ir/164276/Pine+Lakes+Country+Club.html]Transportation buqkm[/url][url=http:/francisshadley.pib.ir/164276/Pine+Lakes+Country+Club.html]Transportation jwyjf[/url][url=http:/juanartis.pib.ir/164277/Creamy+Confetti+Cole+Slaw.html]Transportation tmzrt[/url][url=http:/diannachausse.pib.ir/164272/Summary+Of+Movie+Sale+Of+The+Century+%281983%29.html]Transportation ocvpv[/url][url=http:/diannachausse.pib.ir/164272/Summary+Of+Movie+Sale+Of+The+Century+%281983%29.html]Transportation aqffb[/url][url=http:/diannachausse.pib.ir/164272/Summary+Of+Movie+Sale+Of+The+Century+%281983%29.html]Transportation wqsuc[/url]

 220. Hej

  Jag håller som bäst på att upprätta en blogg, och skulle behöva hjälp med att koppla upp mig mot Twingly. Kan du vägleda?

 221. Hej!
  Jag har möjlighet att ändra CSS. Jag skulle vilja göra lite förändringar. Ex. ändra textens färg, storlek och stil. Bakgrundens färg. Ta bort linjer. Hur går jag tillväga? Finns det någon svensk guide någonstans?

  Tack på förhand.

 222. Ja, försöker nu skaffa mig n blogg här då, sedan så använder jag namnet Mr Lindemann, så kommer det upp följande:

  Endast gemena bokstäver samt siffror är tillåtna

  Känner mig inte speciellt gemen

 223. Hej, jag har en blogg via wordpress, häromdagen uppgraderade jag till 2.7. hade 2.6 nånting innan. Allt gick bra men idag märkte jag att när man klickat på en miniatyrbild på mitt galleri och sen kryssar ner den, då försvinner min text som är på bannern. Någon som har några tips?

 224. Hej hej! Jag undrar om jag kan få tips om hur kan jag blogga från min mobil? Jag skulle vilja kunna skicka bilder direkt till bloggen via mobilen.
  Tack på förhand. 🙂

 225. hej!
  hur fixar man så att själva datumet och alla dom här: permalink, category och komentera hamnar ovanför inlägget och inte i slutet?
  skulle vara välditgt tacksam om du kunde hjälpa mig.

 226. hej
  försöker buta gravatar, men får felmeddelande, vad är felet??
  Tack på förhand

 227. hej. jag har ett datumproblem i min blogg. om ngn lämnar en kommentar, så ändras även datumet som anger när inlägget skrevs. tacksam för hjälp

 228. hallå ja! dum fråga, dock inte för mig…men vart hittar jag ”mysql” uppgifterna?
  tack på förhand!

 229. Hej! Jag behöver hjälp, det är så att jag har valt att ha Allmänt som min standardsida, men jag har även en kategori som mina frisyrer finns på, och när jag valt allmänt så kommer ändå frisyr kategorin upp, vet någon hur man kan flytta inlägg till olika kategorier?

 230. PS jag har blogg.se

 231. Hej
  Jag har skapat en undersida till en av sidorna på min blogg (http://tokhund.wordpress.com), men den syns inte? Jag hittar den via kontrollpanelen, men den syns inte på själva bloggen. Den ska ligga under ”Pixie” och heta ”Utveckling”. Vad gör jag för fel? Jag använder temat ”Ocean mist”.

 232. Ni som skriver era frågor här bör få veta att personen som drev den här blogghjälpen har gått bort i cancer och kan inte längre svara på era frågor.

  R.I.P Alter Ego

 233. Kan man fråga för wordpress.com också? Gratis wordpress alltså…jag vet inte vars jag ska vända mig för att få hjälp att ge förslag på ett tema jag vill ha…Hur gör jag?

 234. jag använder blogg.se, men vet du hur man skriver bredvid bilderna?

 235. Hej!
  Jag har två wordpress-bloggar, och båda har nyss fått problemet att kategorierna inte syns. De finns där, för skapar jag nya säger WP att de redan finns…

  Vet du vad det kan vara? Borde ju inte vara mitt fel eftersom det är på två olika wordpressinstallationer…

 236. Tja! Ny på wordpress, men när jag gör flikar så ska det ju gå att göra ”underflikar” Om jag har en flik som heter t.ex Mig så vill jag ha två underflikar där. Hur ska jag göra för att detta ska fungera för det finns ju ett sådant ställe där man gör nya sidor, men det fungerar ju inte..

  Tack på förhand!

 237. Hej !
  När man googlar mitt namn får man upp inlägg från min blogg på wordpress. Finns det möjlighet att göra den osynlig på sökmotorer ? Hur ändrar man det isf? Jag har provat att klicka på ”skydd” och inställningarna där, men det verkar inte fungera :

 238. Hej, använder Ocean Mist som mall för min blogg/hemsidor. Toppmenyn är ju lätt att sätta genom att skapa nya sidor. Men var/hur visas undermenyn?

 239. Hej, jag undrar hur man lägger dit profilbild på wp, tex som det finns på blogg.se. har försökt och klurat på det ett tag, men kommer inte på något 😛 Tacksam för svar 🙂

 240. Hej! Jag undrar helt enkelt: Hur byter man namn på bloggen? Jag vill att sidhuvudet ska säga någonting annat; var ändrar jag detta?

 241. Hej! Är alldeles ny i detta stora träsk, haha! Just nu känner jag mig oerhört förvirrad av allt vad som gäller utseende. Hur fasiken ändrar jag utsendet på ett valt tema? Vore toppen om du kan hjälpa mig med det. Tack!

 242. Hej

  Söker nån som kan med fria wordpress, skött via egen domän.

  Du skall även då kunna redigera för egen reklam

  Du ska ev. även utbilda oss i att redigera sidan, samt skriva en enkel manual till andra användare.

  Lön utgår, finns olika förslag bla. Kan du erbjudas procent i bolaget som aktiv el. Passiv delägare.

  Ev. kommer vissa kunder att köpa timmar av dig när allt är aktivt.

  Företaget är tänkt att bli Worldwide.

  Hör av dig med arbetsprover, konfidentiell ansökan

  Mvh Kenneth

 243. Jag skulle vilja veta vilket plugin eller hur denna portfolio gjorts http://www.patriciareyes.se/portfolio jag använder samma tema och är helt grön på detta. Jag har hittat pluginet shadowbox men vet ej hur jag ska göra för att mina bilder ska visas rätt.

  jag har även en form/css fråga ang footern på sidan, vad är koden för att få de streckade linjerna och den tomma sökrutan? Alltså inte den ”box” som är på http://www.oije.se

  jag skickar givetvis gärna över koden om det skulle behövas!

  Tack snälla på förhand!

 244. Jag skulle vilja veta hur jag pingar min blogg till exempelvis en dn artikel? Har försökt men det har inte gått.

 245. hejhej, jag undar hur man får bilderna STORA på bloggen. fattar inget. mina bilder blir miniatyrer och det ser konstigt ut. vill att dom ska vara stora direkt. 😀

 246. Hejsan 🙂 Jag har ett problem, jag har en ”info meny” om mig själv på höger sida om min blogg. Jag har letat över allt och hittar inte hur jag centrerar allt det som jag ska ha i min egna skapade ”meny bild”.

  Altså jag har provat att ändra till center i still mallen men då blir texten inte i center av bakgrundsbilden.

  jag vill altså ha en kodmall kod som flyttar något i pixlar.

  Skulle betyda jättemycket! TACK♥

 247. Kan man ändra namn i sidhuvudet? Jag vill ha rubrik och undertext men lyckas inte justera det?

  TackSam

 248. Kan man ändra namn i sidhuvudet? Jag vill ha rubrik och undertext men lyckas inte justera det.

  TackSam

 249. Hej hur fungerar det med att ha reklam på sidan. Jag har kommit till den punkt då jag vill börja koppla in sponsorer till min blogg, hur får jag in reklamen.
  /Joakim Olsson

 250. Hej
  jag vill ha en liten text som presentation av mig själv på bloggen och undrar hur man gör det?
  Och hur ser man hur många besökare man har?

 251. Hej!
  Jag vill ha hela bakgrunden o allt i svart på min blogg. Vet inte hur jag gör för jag är ganska oteknisk när det gäller sånt här. Glad för svar :):) Svara gärna i min blogg…

 252. Hej. Ser att det inte ställts någon fråga här på flera år så denna sida kanske inte är aktiv längre? Hur som helst har jag en fråga, vad är det för fel när det står att man inte kan kommentera på en av mina sidor trots att jag bockat i att man får kommentera?

  Sen har jag en annan fråga, jag har ett utländskt tema men har lyckats ändra klockan och datumet så det är svenskt, men skulle också vilka ändra Home och Search till svenska – hur gör jag? Tacksam för svar.

  privat@b3tty.com

 253. Fridens.

  Hur avaktiverar man kommentarsfunktionen i WP?

 254. Hej.
  Hur får man in tabeller i bloggen. Jag vill ha en tabell med text till vänster och en bild till höger. Eller finns det något annat sätt att redigera detta??

 255. Hej !
  Jag undrar hur jag ska göra för att man ska se vilken tid ett inlägg kommer upp på bloggen. Det står bara vilket datum är men inte vilken tid inlägget publicerats. Hu ska jag göra ? 😦

 256. Hur fixar jag så att klockslaget (tiden) syns efter inläggen? Just nu syns bara datum.

  http://emzan.wordpress.com

 257. På min huvudsida vill jag lägga upp länkar till andra rekommenderade sidor. Hur gör jag, denna sida har jag.

  http://teamadrenalin.wordpress.com/

  Vill att länkarna ska ligga i högerspalten tack på förhand!

 258. Hej, det är så att jag undrar över två saker. Jag har ställt på frågorna i två olika forum på en av wordpress sidor men förstod inte svaret jag fick. Eller förstod gjorde jag ju men jag vet inte vart jag ska lösa problemet. Förhoppningsvis så kanske du kan hjälpa mig. Jag använder mig av temat ”twentyten” och här är en länk till mina forum 🙂
  http://wp-support.se/forum/search.php?search_id=egosearch

 259. Hallå!
  Jag satt och surfade i söndags kväll, när min dator bara låste sig! Fick stänga av på on/off knappen. Senare efter ca 4 minuter statar jag om men får bara en svart bild,fläkten startar men inte windows 7 prog,får inte något pip eller något, bara svart bild och fläkten som snurrar.. Har inte installerat något på månader..
  Dator: Acer Aspire M 1640
  Har inte bytt något i denna dator.
  Jag googlade på felet och några forum som jag kom in på och kunde läsa, så värkar felet vara nätaggregatet efter som fläkt och dvd går igång men inget mer händer… vad tror du??? byta ett sådant är ganska lätt om jag ska göra något sådant…. Ha de gôtt..
  Mvh Niclas

 260. jag har nyss börjat på wordpress.com så jag fatter inte så mycket. Jag vill ha en liknande design som fokis.se men jag har ingen aning om hur man får de. Jag har kollat runt på olika teman men jag ser ingen som jag gillar. Vet du nån sida eller nått man kan göra ett eget fint tema på? 🙂

 261. Hej jag undrar hur jag kan få upp sidbaren när man trycker på sidan Program, den har hoppat ner rejält.. Någon som vet hur man får upp den igen? och sen hur jag ska byta header image?

 262. Hur, vart klistrar man i html koder????????

 263. Hej!
  När jag förköker att klistra in html koder som kommer från en webbsida, jag har inte gjort dom själv… Då ändras html koden automatiskt så jag kan inte klistra in dom det blir ingenting av html koden!!

 264. Hur tar jag bort min blogg?

  • På panelen hittar du verktyg, under verktyg klickar du på radera din webbplats

 265. Hej!

  När jag klistrar in mina html-koder så ändras dom när jag har klistrat in! Svara via e-mail

 266. Jag undrar varför inte min XML kod fungerar på min sida, koden står bara som en länk och inte som text som den borde göra. Vad har jag gjort för fel?

  Titta på hemsidans höger sida, där finns länken och inte djävla texten från XML länken!

  Snälla hjälp mig // Jocke

 267. jag har en blogg på wordpress.com och jag tycker headern är väldigt liten, går det att fixa den större som på blogg.se?
  eller går det att flytta bloggen till blogg.se utan att bloggen försvinner?

  svara gärna som kommentar på bloggen eller e-mail (:

 268. Hej, har fått en feed från en nyhetssida. Den är i XML-format och nu vill jag få in den i wordpress.
  Det jag behöver göra är att bygga en funktion som läser in XML-koden och sedan presentera den på önskat sätt. Hur gör man för att få bädda in detta snyggt i wordpress??

 269. hej jag undrar hur man lägger in videoklipp på wordpress.com
  Snälla svara fort!
  Tack

  • det finns en liten icon bredvid knappen där du klickar för att lägga upp bilder som är gjord för videoklipp

 270. Hej!
  Jag har ställt den här frågan förut men fick inget svar och jag skulle behöva ett.
  Kan man flytta bloggen från wordpress.com till blogg.se utan att inläggen försvinner?
  Jag har tröttnat på wordpress och tycker sidhuvudet är för liten så svara jättejätte gärna på frågan till min mail 🙂

 271. Hej
  Jag har just installerat WordPress på mitt gamla webbhotell, men nu kan jag inte ladda upp bilder. Bilder finns inte heller med som en möjlighet bland widgets.
  När jag testade wordpress tidigare gick det bra med bilder.
  Vad kan ha gått snett?

  Ville

 272. Hej

  I min blog (blog.brainstretching.se) använder jag Kubrick som tema. Jag skulle vilja att kommentarerna alltid syns direkt efter inlägget. Som det är nu står det ”1 kommentar” och så måste man klicka på det.

  Ska jag byta tema? Till vilket?

  Tack på förhand

 273. Hur lägger man först upp några bilder och sen ett galleri med andra bilder än dom första?

 274. Behöver hjlp med hyr man gör undersidor till sina sidor.
  Om jag har skapat en sida med info i denna vill jag kanske lägga till mappar, tex fest 2001, sen en till, fest 2002 osv.
  Tanken är att när jag trycker på dessa rubriker så ska det komma upp nya texter, ungefär som att jag länkar vidare, fast det inte är någon länk
  Låter kanske lite snurrigt, men kan någon hjälpa mig?

 275. Hej! När jag lägger in länkar syns dom inte på bloggen, vad kommer detta sig?

  Tack på förhand.

 276. Hej behöver hjälp med min webbblogg. Jag hittar inte i Redigera teman hur man tar bort ”Lägg till Kommentarer” längst ner på webben, vill inte ha det i mitt Tema.

 277. Hej!
  Jag undrar hur man modererar kommentarerna på WordPress.Har försökt att Googla på frågan men inte lyckats få något begripligt svar.Jag är urkass på Engelska,så det är ingen ide att jag försöker att fråga WP.Snälla kan du hjälpa mig.
  Min mailadress är:
  anitajohansson7@gmail.com
  Mvh Anita.
  (PS Vi på Windows flyttades över till WP,när W stängde våra bloggar där.Det skedde den 11-3,så jag kan inte så mycket här ännu DS)

 278. Tillägg.
  Har två bloggar på WP,men använder WIOLAS SPACE.Mvh igen.

 279. Hej, Jag letar efter ett plugin till min nya blogg (som är en WP org) som jag skall öppna upp snart. Jag vill att detta pluginet skall funka såhär:
  När jag svarar på en kommentar i min blogg så vill att det skickas ett mejl till den personen, så slipper den personen gå in och kolla svaret i min blogg. Hoppas du förstår. Mvh Annelie

 280. Hej
  Hur får jag bort/ändrar ”Drivs med WordPress” som finns längst ner på varje sida?
  Hälsningar
  Peter

 281. Hej hur gör man för att lägga till olika ”sidor” som gjort på denna bloggen? (Alltså Hitta Hjälp, Om Blogghjälp och Ställ Frågor)
  Och hur får jag en länklista med kategorier i sidokolumnen?
  Fattar ingenting av denna sajt.. Tack på förhand!
  fantasiee.wordpress.com

 282. Hur kan man ändra loggan i mallen på wordpress?
  där var det nu står quantum på förstasidan vill jag ha en egen logga
  hur gör jag?;)

 283. Hej! Funderar på att skaffa CSS – uppgraderingen, men har lite problem. Att förhandsgranska verkar inte riktigt funka, trots det faktum att jag inte ändrat något överhuvudtaget. Sidorna på bloggen blir röda, header-bilden delas på mitten. Allt ser rent av kaotiskt ut.
  Vad är det som felar?

 284. Hej

  Hur återställer man en blogg/tema så att man kan börja om från början? Har tydligen gjort något galet i början för jag kan inte ändra texten i headern där det står mitt bloggnamn och en text om sidan.

 285. Hej! Jag har valt temat Twenty Eleven 1.2 by the WordPress team på min blogg och den har massa headers inställda som byter varjegång man går in på sidan. Det står att man ska kunna ladda upp egen bild men varjegång man klickar på upload så ”hoppar” sidan tillbaka och ingen bild laddas upp. Det går inte ens att klicka i att man endast vill ha en bild av de som redan är för programerade utan den väljer automatiskt helat tiden själv att den ska välja sk. randomised pictures. Hur ska jag göra för att kunna byta header bild? .. Har redan testat att avinstallera och instalera temat igen och det fungerar fortfarande inte 😦

  tacksam för hjälp!

 286. När jag slutade på aftonbladet.se/kapitano och gick över till Woordpress Blogg eller Woordpress.com så försvann alla besök. Börje Nilsson kapitano

 287. Hejsan!
  Är i behov av snabbt svar och lösning. Jag loggar in på WordPress men kan ej blogga utan WordPress blogg rutan visar bara detta meddelande ”RSS Fel: WP HTTP Error: Kunde inte öppna hantering för fopen() till http://wordpress.org/news/feed/

  HJÄLP!

 288. Hej. Min blogg metrobloggen.se/kapitano mellan himmel och hav- har varit stängd för mig över en vecka. Mitt lösenord ”mscarolineagn61” gäller inte och då mitt användarnamn stavas fel har jag försökt ändra detta liksom lösenordet men inget fungerar. Mitt användarnamn skall vara kapitano utan s på slutet. Jag finns på google, facebook, tvitter men kommer inte in på min blogg. Vad gör jag måste jag ge upp???

 289. Hej. Min blogg metrobloggen.se/kapitano mellan himmel och hav- har varit stängd för mig över en vecka. Mitt lösenord ”mscarolineagn61” gäller inte och då mitt användarnamn stavas fel har jag försökt ändra detta liksom lösenordet men inget fungerar. Mitt användarnamn skall vara kapitano utan s på slutet. Jag finns på google, facebook, tvitter men kommer inte in på min blogg. Vad gör jag måste jag ge upp??? Om jag redan sagt det här vad gör jag då om jag inte fått svar????

 290. Hej
  Har ett inlägg där jag gjort ett galleri med bilder. Nu skulle jag vilja uppdatera inlägget med att lägga in en ny bild i det befintliga galleriet. Jag har provat alla möjliga sätt men det enda som lyckas är att lägga in en ny bild i inlägget men då försvinner galleriet. Hjälp mig snälla!!!!

 291. När jag loggar ut från min blogg, hamnar jag på WordPress’ webbplats. Hur gör jag för att autoamtiskt hamna på min egen bloggsida?

 292. Hur gör jag så jag kan kommentera i wordpress? Jag har lovat mina läsare att jag ska fixa det men vet inte hur man gör. Hjälp mig!
  Kramizar Mabui

 293. jag har två frågor.

  1. hur lösenordskyddar man inlägg?
  2. VARFÖR kommer mitt senaste inlägg längst ner på bloggen och det första inlägget jag gjorde längst upp, då det ska vara tvärt om?? Kan jag ändra det? och isf HUR?

 294. Hej!
  Jag blir så galen och nu hoppas jag på lite hjäp!. När jag lade upp mitt WP-konto så kände jag att jag ville bli lite varm i kläderna innan sökmotorerna hittade min sida. Jag installerade WP i en undermapp tex. http://www.minsida.se/cmstest. Då klickade jag i att jag inte ville att google mfl skulle hitta min sida. Sedan blev jag lite mer haj på WP och skapade min hemsida som jag ville ha den, lade ut den i rooten. Allt funkade, MEN … jag kommer inte upp på google, inte ens om jag skriver min webbadress i sökfältet. Jag gissar på att det har hängt upp sig lite och min gamla inställning gällande anonymiteten finns kvar i ngn inställning. Vet ngn vänlig själ var jag kan ändra detta i efterhand? Tack för hjälpen!

  Mvh

  Simon

  ps: det räcker inte med att jag klickar i att jag vill bli hittad. Det måste ha loggats i ngn fil sedan innan att jag vill vara anonym.

 295. Heej!
  Blir såå galen! Mina inlägg hamnar huller om buller hela tiden!! Hur ska jag göra för att dem ska komma i ordning!? Snälla hjälp mig!!

 296. metrobloggen.se/kapitano mellan himmel och hav
  wordpress.com försvann och jag kunde inte komma in och ingen besökte den från flera hundra om dagen på aftonbladet till noll. Sedan öppnade jag en ny blogg på blogger med samma namn inte heller där syns jag. Kapitano Börje nilsson

 297. Hej, jag har en ”trådig fråga”:

  Jag har en wordpress-blogg (.com) som jag skulle vilja ha en annan wordpress-blogg’s rss-flöde i en kolumn. Är det möjligt?

  Vänliga hälsningar
  /Annelie Pome

 298. Jag har haft en blogg nu inte tillgänglig längre. metrobloggen.se/kapitano mellan himmel och hav med tillägget wordpress.com Så blev inte min blogg tillgänglig och inget lösenord hjälpte. Jag började nu en ny blogg med samma namn kapitani mellan himmel och hav. Min blogg fanns tidigare på aftonbladet.se med hundratals besökare sedan noll besökare. Bloggen på metro måste raderas då den finns men inte är tillgänglug. Börje Nilsson ”kapitano”

 299. Hur gör jag för att byta namn på min blogg? bloggadressen alltså?

 300. Hej!
  Jag har ett problem, ja har en ”slider” som visar mina bilder från mina senaste inlägg. Men jag vill ju ändra det så att den inte kopplas ihop med den utan jag vill att det ständigt ska vara ett visst antal bilder och andra bilder i mina inlägg. Kan du möjligtvis hjälpa mig? Är ganska van med php.

 301. Hej! Jag håller på att göra en ganska satsig hemsida trots bristande kunskap i allt som handlar om just programmering. Jag håller på att designa min hemsida och vill att den ska vara lite speciell.

  Jag använder wordpress 3.2.1.

  Framsidan ska se ut ungefär såhär. Det ska vara 3 bilder, med rubriker över. Så härifrån kan man klicka sig vidare till de olika delarna inom hemsidan. Till exempel kan det finnas 3 rubriker, ”audi” ”Saab” och ”BMW”. Sen ska det finnas bilder under dessa, på 3 olika bilar.

  Här kommer en bild som visar vad jag menar:

  Är det någon som har en idé på hur man gör?

  En frågeställning jag har. Jag tänkte leta efter ett tema som har detta, men hittills har jag inte hittat något. En idé jag har. Starthemsidan till hemsidan som jag nu vill skapa, får ju heta mindomän.se Sen får de andra heta mindomän.se/audi, mindomän.se/BMW och sed sista mindomän.se/Saab. Hur gör jag 3 olika sidor med olika innehåll? Med olika rubriker och menyer?

  Tacksam för svar.
  //Nils

 302. Hej. Jag undrar om jag på något vis kan koppla en wordpressblogg till en extern hemsida så att de senaste bloggrubrikerna automatiskt uppdateras på hemsidan?

  Tack på förhand.
  Mvh Elina

 303. Hejsan! Jag vill att min profilbild och beskrivning av mig skall synas på min blogg. Hur löser jag det??!!

 304. Min adress bettinaandersson.wordpress.com

  /Tack på förhand.

  Detta är en hel vetenskap!! =)

 305. Det finns plugins för det. Har inte namnet i huvudet nu. Men har sett det i trakterna.

  Jag är själv ganska ny på detta och håller på att göra en väldigt satsig hemsida.

  Hur går det för dig?

 306. About Me Widget 2.2 tror jag är något för dig.

  Sök efter den via panelen.

 307. Jadu, går mera TRÖGT!! Alltid lite bökigt med ny blogg.. men det ar väl sig..

  Via panelen??!… =/

 308. dindomän.se/wp-admin lägg till nytt —> sök på About Me Widget 2.2 och installera

 309. Oj, en del av meddelandet försvann…

  skriv in –> dindomän.se/wp-admin —-> tryck på tillägg —-> lägg till nytt —> sök på About Me Widget 2.2 och installera.

 310. Jag skulle vilja koppla upp mig mot bloggers.se Tidigare är jag uppkopplad mot metrobloggen.se men har inte kommit in på den på flera månader så jag har givit upp. kapitano mellan himmel och hav

 311. Hej, jag skulle vilja ha hjälp att lägga till en Väntabarn-widget eller var det heter. En banner/widget eller något som visar hur lång tid det är kvar av graviditeten. Hur gör man sånt?

 312. Min blogg metrobloggen.se kapitano mellan himmel och hav kan jag inte öppna sedan månader trots att den är registerad och finns kvar. Nu finns jag på bloggers med samma namn kapitano mellan himmel och hav. När jag lämnade aftonbladet.se så försvann alla mina besökare. Nu frågar jag av gammal vana väntar inte längre någon kommentar. Börje

 313. Sök på ”countdown” eller något liknande bland plugins så hittar du säkert något!

 314. Hej!

  Jag har gjort en enkel webbplats i wordpress med en text-widget i högerkolumnen. Widgeten kommer igen på alla sidor. Nu skulle jag vilja ta bort widgeten i en sida och istället lägga till en tom text-box där jag kan skriva in ny text. Men jag fattar inte hur man gör! Är det någon som vet?

  Tacksamma hälsningar från Kristina

 315. Jag vill ändra min bloggs address! Just nu har jag http://www.chokladgrisen.wordpress.com men jag har tröttnat och vill ha nåt kortare som är lättare att komma ihåg samtidigt som jag vill behålla själva bloggen och allt jag har skrivit. Hjälp???

 316. Du kan förmodligen bara köpa ett nytt domännamn och göra om allt som du gjort för att få upp själva hemsidan. Sen filerna som gör att sidan som ser ut som den gör, kan du bara kopiera över.

  Har inte hört om det eller provat det själv. Men det känns logiskt att det ska fungera. Finns säkert ett lättare sätt.

  Har du provat att googla ”byt domännamn” eller ”hur byter man domännamn”? Ev. kan du ringa till de som du beställt namnet av och fråga dem!

  Lycka till

 317. Hej,

  Jag har problem med att ladda upp bilder på min wordpress-sida. Det blir bara ”trasig-bild-icon” när jag lägger upp den.

  Jag har surftown och har installerat wordpress ifrån dom, kan det vara så att detta funkar om jag gör en clean installation via ftp istället?

 318. När du byter bild är det viktigt att de heter exakt samma, även tex .png måste vara samma, så om du hade en bild som hette site-logo.png så måste bilden du byter ut också heta site-logo.png. Tänk på att storleken även inte får skilja sig för mycket, tror det kan bli konstigt då!

 319. Hade en blogg metro.se kapitano mellan himmel och hav. För flera månader sedan upphörde min möjlighet att komma in på den. Jag har givit upp och öppnat en ny i blogger.se kapitano mellan himmel och hav. Efter att jag flyttade över min blogg som var välbesökt på aftonbladet.se försvann alla besök. Börje Nilsson ”kapitano”

 320. hej hur tar man bort bloggen

  • Du kan radera allt i din ftp server. Då menar jag public —> wp-content och så tar du bort det.
   (spara allt innan du gör det, ifall du ångrar dig)

   Eller så ber du bara de du köpte ditt domännamn av att ta bort det.

   Du skulle också kunna använda wp-members only. Då måste man logga in för att se den.

 321. Jag har ingen blogg med användarnamnet kapitanos. Sista bokstaven skall bort och min blogg på metro.se kapitano mellan himmel och fav kommer jag inte in på sedan månader så den måste bort. Min nuvarande finns på bloggers kapitano mellan himmel och hav. Vet inte om någon mer än jag själv ser den? Börja Nilsson (kapitano)

 322. ”hej hur tar man bort bloggen”

  Du kan radera allt i din ftp server. Då menar jag public —> wp-content och så tar du bort det.
  (spara allt innan du gör det, ifall du ångrar dig)

  Eller så ber du bara de du köpte ditt domännamn av att ta bort det.

  Du skulle också kunna använda wp-members only. Då måste man logga in för att se den.

 323. Hej! Jag har problem med att få in en bild i sidopanelen (widget) det blir bara ett kryss!

  Är tacksam för svar

 324. Hej! när jag ska skriva inlägg på bloggen så finns det rutan man skriver texten i men den där rutan med ”verktygen” den där som gör så man kan lägga upp bilder i inläggen osv finns inte där! hur ska jag göra? SNÄLLA HJÄLP MIG!!

 325. Vi har en blogg (demobanken.wordpress.com) och vi har på något sätt blivit av med befogenheten att hantera vårt egna blogg med vårt konto demobanken1. Någon mer som har haft den här problematiken?

  Tack på förhand.

 326. Hej!
  När jag klickar på en kategori så visas inläggen utan bilder och inte hela inlägget. Hur gör jag för att visa inläggen i sin helhet även då man tittar på det under en kategori?

  Tack för hjälpen på förhand!

  Katarina

 327. Jag skulle vilja ha så att klockslaget visas automatiskt när jag skriver, jag glömmer alltig att välja klockan i inlägget plus att det ser snyggare ut om det ligger lite utanför.

  Sen en besöksstatistik, hur får man det?

 328. Hej
  om jag vill lägga in bilder i ett inlägg som ”slideshow” får jag med mina smilisar (emotion icons) hur får jag bort de ur fotoalbumet men behåller de i texten ? Har provat att skriva 0, radera de (då försvann de ur texten oxå) – nu får de vara med för jag har slut på idéer…
  tack på förhand!
  /J

 329. hur tar man bort sin blogg på wordpress?

  • Man tittar på vänster sida där det finns massa saker, sedan håller du musen på verktyg (tools) sedan står det radera blogg (delete site)

   • tack

 330. undrar om du vet hur man kan skapa så att folk kan bli medlem på ens sida (att man kan logga in och få ett lösenord typ)?

 331. Kan man ändra tider på ett blogg inlägg ?
  Om vi säger att kl e 18.00 o vill ha de till 18.55 ?

 332. Jag behöver hjälp!
  Jag har superblog.se ( samma sak som wordpress )
  Jag undrar om det går att ändra bakrund på min design? Hur?
  Var hittar jag stilmallen? Jag har sett den förut men nu hittar jag inte den 😦
  Tack på förhand! / A

 333. Jo just det! Jag skulle vilja veta min besöksstatistik, sidvisningar o.s.v.
  Tack!! / A

  • Skulle vilja tipsa om Statcounter.com 🙂

 334. Hej hej 🙂

  Finns det något sätt man kan blockera ett IP från att ens kunna läsa/se bloggen… Har sett att någon haft så, men minns inte var/hur… 🙄

  Tack på förhand 🙂

  Mvh Nikki 🙂

 335. Hur ändrar man tiiden på sitt bildspels header..asså sekunderna mellan varje bild?
  Vi gärna veta det.

 336. Hur skriver man två backslash t.ex \\NAS\bilder?
  Jag använder ... men måste skriva två backslash för att en skall synas. Hur löser man detta?
  Jag trodde att alla tecken inom code visades som det skrivs in.
  /Rickard

 337. Hej! Jag har en wordpressblogg och undrar vart man kan sätta in en html-länk. Jag vill har reklam på min blogg och då står det att man ska sätta in en kod som man kopierar i html fliken. Jag hittar inte den. Snälla hjälp!

  • Hej Tompaman 🙂

   Inställningar-utseende-widget. Ta en wiget som heter text och dra den till sidopanelen, sedan klistrar du in koden 🙂

   Hoppas det hjälpte dig 🙂

   • Tack 🙂

 338. Det var så lite, jag hoppas det funkar för dig 🙂

 339. Hej, jag försöker lägga in bilder, men det fungerar inte.Har provat alla varianter. Gått ut via Galleri och mediarkiv men den vill inte ta in bågra bilder alls längre. Vad är fel? Frustrerad halvnybörjare behöver hjälp.

  • Hej Karina 🙂

   Det är inte jag som ska svara egentligen *skratt* Men det här var ju roligt 😛

   Vad har du för blogg, WP, Blogger?

   Vad vill du göra, bara lägga in dem i arkivet eller i ett inlägg…? 🙂

 340. Hej, hur gör man för att kunna publicera sina ”blogginlägg” under andra flikar än just startsidan (”Hem”)
  Jag vill ha en startsida där materialet är detsamma hela tiden och tre andra sidor som jag uppdaterar med olika blogginlägg. Går det?

  • Hej Linnea! Menar du typ ”sidor”? 🙂

  • Skoja bara 😛

   Sidor med nya inlägg går inte, det går att ha en modersida och undersidor, men de är fasta, går inte att lägga de dagsfärska under, då får du använda dig av kategorier eller taggar 🙂

 341. ps. jag har worpress

 342. Hej!!
  Det går inte göra min headerbild större på wordpress?
  Ja.. det heter ”sidhuvud” men jag vill ha det större.
  Hur gör man?

 343. Hej 🙂

  Headern har olika storlek beroende på vilket tema på Wp du väljer,

  glad påsk!

 344. Jag har haft gratis programmet wordpress och vill nu kunna lägga in reklam. Har fixat så att jag har en .se adress nu och vill lägga in goole analyctics men detta går inte då jag inte har någon redigerare och där med ingen foother.php under min sidospalt utseende. Varför har jag inte redigerare? Måste jag ha betal versionen för att få den?

 345. Du måste ha bloggen på egen server 🙂

 346. Vad innebär det? Har väl egentligen noll data koll..

 347. Undrar om han som har den här bloggen gått i ide 😛

  Det innebär att du inteanvänder dig av det som wordpress.com erbjuder, undrar om wordpress.com stödjer google, testa statcounter.com istället, den har jag och är jättenöjd! 🙂

 348. Hej! Jag såg på datumen att det var länge sedan något skrevs, osv här, men
  jag hoppas att jag kan få svar på det här ändå för jag har sökt runt länge och hittar inte felet!

  Jag har en wordpress sida. http://www.nellysara.wordpress.com
  Och folk kan inte kommentera , och det verkar som om orsaken till det är om de itne har wordpress själva osv. Jag har gått in på ”disskusion” i inställningar och bockat av allt som går att bocka av om förhindring av kommentering, men folk kan fortfarande inte kommentera. Vad är felet? HAr wordpress ändrat att man inte ska kunna kommentera längre om man inte har wordpress själv?

  MVH/ Sara

  • Hej Sara! Har du fått ordning på problemet…? WP har inte ändrat någonting så vitt jag vet, har haft det i ett par år nu och hos mig funkar det fint, har du mailat deras support…?

   Mvh Nikki 🙂

 349. oj jag läste i fel ände… det var visst rätt nyligen uppdaterat. My bad…

 350. Hej, har precis skaffat mig en hemsida och försöker hitta ett tema som ser ut som jag vill. Det jag stupar på är att jag än så länge bara hittat ett tema som har en meny så som jag vill ha den men tyvärr är det inte en så enkelt tema att använda vad jag förstått. Undrar om du kan tipsa om något tema eller hur jag ska leta för att hitta ett tema som har menyuppbyggnad som temat Station har?

 351. Hej. Jag har ett domännamn med ö i som jag vill koppla till min wordpressblogg men när jag försöker lägga in den under inställningar – domän så får jag svaret ”Efterfrågat värdnamn kan inte läggas till denna blogg” finns det något man kan göra eller accepterar inte wordpress å,ä,ö i domäner?

 352. hur gör man att sin wordpress blog är på sin server

 353. I mina inlägg skriver jag olika saker som kanske inte är samma saker så jag delar upp det i stycken (tex:)

  ”Hejsan! Idag har jag varit ute och fotat gick superbra och var skönt att få komma ut.

  Fick hem mina nya kläder som jag beställt”
  sådär typ, men när jag publicerar detta så ser det ut såhär på bloggen:
  ”Hejsan! Idag har jag varit ute och fotat gick superbra och var skönt att få komma ut.
  Fick hem mina nya kläder som jag beställt”

  Det ser så ihop kletat ut och vad jag än gör för att få ner det går det inte. Någon som vet hur man fixar det?

  Jag är tacksam för svar!
  Svara helst till min blogg (editeriksson.blogg.se) eller min mail (edittan99@hotmail.com) men det går bra här också. Vill bara ha svar!

 354. Hej! hoppas på att ni kan hjälpa mig, jag har precis flyttat från min blogg http://crasy-k.devote.se till ny blogg och ny bloggplattform (blogg.se) http://crasyk.com, jag har 72 facebook likes på min förra blogg och vill väldigt gärna ha med dem till min nya blogg! finns det ett sätt att flytta dem?

  mvh Karolina Goes, Crasyk art & design

 355. Can I simply just say what a relief to find someone
  that actually understands what they are talking about on the net.
  You certainly understand how to bring a problem to light and make it important.
  A lot more people must check this out and understand this
  side of your story. I can’t believe you’re not more popular since you definitely have the gift.

 356. Hej!

  Tusen tack för din fantastiska hemsida som hjälper så många okunniga, som en som mig.

  Jag har suttit och letat nu på internet och börja tappa hoppet. Jag undrar om man på något sätt kan infoga flera bilder samtidigt på wordpress.com. Det går ju att ladda upp bilder samtidigt men inte att infoga. Har du något tips på detta som skulle kunna hjälpa mig? Det tar väldigt lång tid att trycka in sig på alla bilderna och infoga en och en 🙂 Har även testat med galleri, men då blir bilderna så små.

  Tacksam för svar.
  Ha en underbar dag!

  Med vänliga hälsningar
  Frida

 357. Hej Frida 🙂

  Personen som har denna blogg verkar ha försvunnit 🙄 Men jag kanske kan hjälpa dig?

  I mina galleri blir fotona stora och fina när man klickar på galleriet 🙂

  Vad menar du med infoga, är inte med riktigt 😕

 358. när man ska blogga i wordpress från mobilen så kommer foton på vänster sida, hur får jag de till mitten istället?

 359. Hej 🙂

  För att få bilden på mitten, klicka på bilden och välj center 🙂

 360. hittar de ej på mobilen? var finns de?

 361. När du lagt upp en bild i appen wordpress, stå kvar där du ser det ofärdiga inlägget och klicka på bilden, då kommer det upp alternativ, då väljer du center, då hamnar bilden i mitten på inlägget 🙂

 362. nej de enda ja hittar är infoga bild ovanför eller nedanför innehåll? 😦

 363. Går det inte att klicka på bilden? Då kan jag inte hjälpa dig, för det är så jag gör i appen, har du den senaste versionen?

 364. vet ej de står bara wordpress, vilken är den senaste versionen?

 365. Kolla om det finns uppd på market 🙂

  Som sagt, för mig funkar det, kan nog inte hjälpa dig mer 😦

 366. Tusen tack för hjälpen ändå. Konstigt de inte funkar för mig 😦

 367. Det var så lite 🙂

  Jätteskumt! Du får prova dig fram 😦

  Maila till wordpresssupporten?

 368. Hej!
  Jag har precis börjat fixa med en webbplats/blogg med temat Oxygen. Jag kan för mitt liv inte förstå hur jag ska få bort alla kategorier, som jag önskar, den till vänster ligger envist kvar med en kategori. När jag googlar på det hittar jag svar som innehåller hänvisningar till ”Dashboard”. När jag kollar på tutorials verkar jag inte ha samma vy och ser ingen dashboard i min vy. Vad gör jag för fel?
  Mvh
  /Malin

 369. Hur får man reda på html koden till en egen gjord video man har gjort via mobilen och sedan fört över den till datorn ?!

 370. Hej, jag har en fråga om hur man ändrar den text som syns under ett inlägg i WordPress. Under ett inlägg är texten på min blogg ”Det här inlägget postades i x av x. Bokmärk permalänken.” Skulle alltså vilka ändra själva texten till något som bättre passar bloggens ämne. Det tema jag anänder är Twenty Eleven.

 371. Hej! Jag undrar hur man lägger in t.ex google översätt för att översätta min blogg? Jag testade med att lägga in just google translate genom att klistra in scriptet i en text-widget men det funkade inte. Hur gör man?

 372. Hej, Jag undrar om du kan hjälpa mig att få rätt på mina permalänkar… I explorer ser de ut som de ska men i Firefox och Crome bildas konstiga tecken i slutet av URL.n, se exempel här: http://stisseswebbtjanster.se/tjanster/#.UDJvd6Bqfpo Det blir alltså inte så i explorer, utan där slutar de med /tjanster/. Alla tips är mycket uppskattade! Jag har försökt att radera htaccess filen också och ominstallera allt men det fungerade inte.
  Tack på förhand!
  //Stina

 373. Hej! Jag undrar hur man lägger in t.ex google översätt för att översätta min blogg? Jag testade med att lägga in just google translate genom att klistra in scriptet i en text-widget men det funkade inte. Hur gör man?

  Det här vill jag också ha hjälp med men det är fan omöjligt! Har letat precis överallt efter detta men det fungerar inte!

 374. Hej, jag har en fråga om bloggstatstik, vet inte om den passar här men ställer den ändå. Om jag har en helt svensk dator men åker till tex Norge och besöker min blogg, vilket land visas det då att jag kommer ifrån?

  • @ sundayschildren

   Det har inte med att göra i vilket land du befinner dig. Du kan ha ett grekiskt abb i Sverige så det ser ut som att du surfar från Grekland…

 375. Hej! Jag har en fråga till dig.
  Jag undrar hur man får bort ramen runt bilden. Det är så himmla fult med den där ramen och bilden smällter inte in. Skulle var kul med ett svar. Om du inte skriver hur man gör här i bloggen kan du gärna skicka ett mejl: info@matildiz.se

  Tack!

 376. Nice blog right here! Additionally your web site so much up very
  fast! What host are you the usage of? Can I
  am getting your associate hyperlink in your host? I wish my
  website loaded up as quickly as yours lol

 377. behhöver hjälp. har bloggat med wordpress i fyra år nu. Men eftersom min förra dator gick sönder i vintras så bloggade jag på mobilen fram tills för några veckor sedan. Är inte riktigt nöjd med det nya utseendet, hittar ju ingenting längre. Hittar ju inte mina kategorier längre, så jag kan inte lägga in ett inlägg i en kategori, vilket gör det meningslöst (känns det som) att blogga på datorn.

  Sedan har jag även problem, ofta så kan jag inte ens blogga eftersom det dyker upp ”välj vilken fil som ska överföras av wordpress.com”
  Vad är det egentligen?

  Känner mig så begränsad att jag håller på att tröttna, inläggen blir ju inte lika långa och detaljerade på en mobil som på en dator.

  • En frga till. Jag kan logga in och lsa min blogg men inte gra nya inlgg. I vre listen str bara reklam dr jag tidigare kunde se bytt inlgg att klicka p. Nu inget. Brje Nilsson kapitano mellan himmel och hav.

   Date: Sat, 20 Oct 2012 11:19:15 +0000 To: ove41se@hotmail.com

 378. Hej! Jag har har haft en blogg här på wordpress i något år. Men en sak har jag aldrig förstått. Hur gör jag inlägg!? Jag vill kunna göra inlägg som kommer upp både på framsidan (Hem) och på en sida! (T ex Om mig) Men det går inte! Inläggen jag gör hamnar ingenstans! Varken på framsidan (hem) eller någon annanstanns. De publiceras men hamnar inte där jag vill, de bara försvinner. Hur gör jag?

 379. Hej, sitter över iphonen så jag ser inte hur gammal din blogg är. Jag googlade och den kom upp.

  Det är så att när man ska läsa min blogg från start över mobilen så har alla foton som följer med inlägget försvunnit. Vet du hur man löser detta?

 380. Hej! Jag håller på att försöka bygga upp en blogg med hjälp av WP, men har nu problem med att man tvingas öppna en fil före man kan få upp bloggen i webbläsaren. Det står ”Vill du öppna eller spara bloggnamn_se (8,30kB) från http://www.bloggnamn.se?”. Däremot kan jag komma in direkt utan problem via wp-admininloggningen, men såklart vill jag ju att besökarna ska landa direkt på min sida utan krångel när de skriver webbadressen. Vet du vad jag har gjort för något tokigt?

 381. Hej! Jag försöker lägga in en kod i en widgets för att kunna se min träning. Koden är från Shapelink. När jag lägger in koden och sedan trycker på Spara försvinner koden. Bloggar på wordpress.com
  Mvh Ulrika

  • Hej Ulrika 🙂

   Jag tror han som äger sidan har rymt 🙄

   Det är tyvärr så att WP har bannat vissa koder då de anser att de är som spam, varför vet jag inte, du kan maila dem på support@wordpress.com, de har svarat mig alla gånger jag kontaktat dem, skriv på engelska 😉

   Hoppas det löser sig 🙂

   Mvh Nicole

 382. Jag har markerat ett inlägg som klistrat i min wordpressblogg (tema Oxygen) men helt plötsligt får jag inte upp bilden i slideshowen på förstasidan (?). Har aldrig haft problem tidigare. Vad kan jag ha gjort för fel?

 383. Det står att min blogg på WP handlar om Foto fast det inte gör det!
  Hur ska jag ändra det?

 384. Hej och tack för en kanonsida!! Jag har en fråga …jag har flera bloggar kopplat till min wordpress.com konto…hur hittar jag varje bloggs unika ID?
  Tack på förhand/Micke

 385. Hej!
  Jag har tidigare kunnat lägga in bilder som ett litet bildspel. Vi nybörjare tillsammans med vår 4-5a. Har för mig att jag kunde välja att lägga det som bildspel efter att jag laddat upp bilderna. Då stod det [slideshow] och allt funkade som de skulle. Nu hamnar de f……… bilderna bara fult på rad efter varandra eller bredvid varandra.

  Vad har hänt?

  Hjälp !!!!? Mvh Susanne

 386. Hej!
  Jag har samma fråga som dagsbergsganget. Det är ganska störigt att man inte kan göra slideshow längre.
  Vill oxå gärna ha hjälp!

  Mvh Jenny

 387. Hur slutar man följa någons wordpressblogg?

 388. Its like you learn my thoughts! You appear to know so much about this, such as you wrote
  the guide in it or something. I believe that you could do with a few percent to pressure the message home a bit, but instead of that, that is fantastic blog.
  A great read. I will definitely be back.

 389. Hej vet inte om denna sida lever ännu men jag är ny börjare på wordpress och fattar ingenting just nu. Hur fixar man kategorier som tex mode livsstil och sådant tacksam för svar :)!

 390. Hej ! Kan man spara ner wordpressbloggen i sin dator?

 391. Hej.
  Jag hade en egen sida, en egen domän tror kag det heter.
  Jag avslutade den. Jag har ju min blogg på wp men kan inte få ut den på nätet liksom.
  Hur gör jag för att fortsätta blogga med min gamla blogg men på ett wpnamn?

 392. I am regular reader, how are you everybody? This post posted at this web page is actually pleasant.

 393. Do you have a spam issue on this blog; I also am a blogger,
  and I was wanting to know your situation; we have
  developed some nice methods and we are looking to exchange solutions with others, please shoot me an email if
  interested.

 394. · 4 skinless chicken breasts chopped into pieces.
  Sugar is the number one item that needs to be replaced in your kitchen.

  When they are fed coconut oil, they become very lean.

 395. This is exactly why you need to clear your face completely
  before you apply the essential oil. Nutritional deficiencies, especially deficiencies of vitamin A and
  the B vitamins, can also contribute to dry skin.
  Coconut oil for skin health will make your skin smoother and softer than you could have dreamed possible.

 396. Link exchange is nothing else however it is only placing the other person’s web site link on your page at proper place and other person will also do same in favor of you.

 397. The Japanese Banana diet works well, but honestly it is not what helped me lose over 60 pounds safely in just a few months.
  There are many diet plans that are available for you to try but make sure you have success with them.
  When you tend to try this kind of diet, make sure that you are
  able to.

 398. whoah this weblog is great i love reading your articles.
  Stay up the good work! You know, many persons are looking round for this
  information, you can help them greatly.

 399. However the issue that matters most is a range for temperature appraisal.

  Co-Q10 is located in areas of high physiological activity.
  This is just ONE of the many modules in this component – Note:
  Click On Each Image To View Larger Illustration:
  Click On Each Image To Zoom In – Lesson 1: Introduction to
  Basic Human Physiology Lesson 2: Physiology of Cells and Miscellaneous Tissues Lesson 3: Envelopes of the Body Lesson 4: The Skeletal System Lesson 5:
  Physiology and Actions of Muscles Lesson 6: The
  Human Digestive System Lesson 7: The Human Respiratory System and
  Breathing Lesson 8: The Human Urinary System Lesson 9: The Human Reproductive (Genital) System Click On Each Image To Zoom In – Lesson
  10: Cardiovascular and Other Circulatory Systems of the Human Body Lesson 11:
  The Human Endocrine System Lesson 12: The Human Nervous System Lesson 13:
  The Special Senses Lesson 14: Some Elementary Human Genetics Ear-Eyes-Nose Injuries –
  Musculoskeletal System – Nursing Care Related to the Musculoskeletal System – Anatomy and Physiology
  Related to Clinical Pathology – AND MANY MORE.

 400. Hej
  har en hemsida med slides (bilder) men har helt plötsligt försvunnit från sidan
  http://www.spiraassistans.se
  någon som kan hjälpa mig hur jag gör för att få sliden tillbaka ????
  HJÄLP!
  PS. är inte så duktig på hemsidor.

 401. Hej. Jag har laddat ner WordPress appen för android och tänkte komma igång med bloggandet via mobilen. Men det går inte! Jag kan logga in men hela panelen ser inte ut som den borde. Den borde se ut som på denna bild: http://www.androidmobiles.com/news/wp-content/uploads/2012/01/wordpress-android-app.jpg

  Jag kan klicka mig in på statistik osv. Men jag kan inte skriva inlägg. Det finns helt enkelt ingen publiceringsknapp när jag skapar ett nytt inlägg. Jag har kollat runt på webben och ingen annan verkar ha samma problem.
  Hjälp tack!

 402. This piece of writing is genuinely a nice one it assists new web
  users, who are wishing in favor of blogging.

 403. Hallo allerseits, mein Name ist Anita ich bin aus der Schweiz,

  Werden Ich mag, um

  Stellen Ihnen die Zauberer, die Freude gebracht zurück zu meinem

  Leben,
  Es wird nie eine andere Zeit. Sie müssen nur die Kugel gebissen

  und erkennen, dass ohne eine wirkliche Zauberkundiger Sie nie

  helfen. Jetzt können Sie Hilfe von Echten Zauberer wie GREAT

  bekommen

  Sahel, einfach byand E-MAIL (loveandhealthspell@gmail.com) und

  Senden der inforation von Zaubern, die Sie getan haben, für

  Sie. Diese frustrierende Zeit i Ihrem Leben nicht wie haben das

  Gefühl

  Immer. Eigentlich ist es der Fall, wenn Sie Ging mit einem Anderen

  Zauber

  Caster als GREAT Sahel. Wenn Sie offenherzige und wollen immer noch

  Ihren Seelenverwandten, sollten Sie erwägen, mit Diesen Methoden zu

  buchstabieren

  gegossen Echten Zauber. Ich war schon immer ein Fan Darum, nach

  vorne.

  Es ist nie eine gute Zeit, wie diese Zeit. Ich Hoffe nur, Sie haben

  Hörte jeder möglicher Grund und Folter zu wissen, wie sein

  Besitz Echter Zauberer jetzt.

  Zeit scheint immer durch schnell gehen, wenn Sie Spaß haben. Es ist

  die langsamen Zeiten, wenn Sie nicht sehen, Ergebnisse,

  Beschwörungen oder

  Erscheinungsformen von einem Echten Zauberkundiger, die Sie fragen,

  werden

  warum wir existieren. Warum brauchen wir in der Welt existieren?

  Warum müssen wir teilnehmen

  In Den Kreislauf des Lebens? Alles was ich weiß ist, sollten wir

  mit Leidenschaft zu leben

  und Größe. Echter Zauberer wird jemand von Größe geworden.

  Sie i Kreaturen der Ehrfurcht entwickeln. Die Inspiration i Ihrem

  Leben

  Immer GREAT Sahel sein. Sie schauen auf ihn und sehen seine

  Beschwörungen oder Manifestationen haben sich die heiligen Zauber.

  Ich bin så

  geehrt, eine echte Zauberkundiger wie GREAT sahel Jetzt Wissen.

  Ett. Er hat für Skin Lightening Cremes, Pickel & vorübergehenden

  Schrecken.
  2. Er reparieren zerbrochene Beziehungen und Ehen.
  Tre. Er behandeln Schwangerschaft Probleme, Fehlgeburten, längere

  Zeiträume.
  4. Er zurückbringen verlorenen Geliebten / Familie.
  Fem. Er kann Ihre bewunderten Partner Ihnen allein sein und dich

  heiraten
  6. Ist ER oder sie betrügt Sie? Stingy mit Geld? Möchten Sie zu

  stoppen

  IHM / ihr?
  7. Er macht Gerichtsverfahren / Scheidungen / Forderungsausfällen

  zu verschwinden.
  8. Er hatt Heilmittel für den Verlust oder Gewichtszunahme
  9. Er löst Finanz-und innenpolitischen Schwierigkeiten
  10. Er hat einen Zauber Charme zurück zu bringen Diebesgut.
  11. Er hat einen schnellen Verkauf Tränke, um Kunden i Ihrer

  steigern

  Geschäft.
  12. Er kann machen Sie en Aktionen am Arbeitsplatz.
  13. Er kann Ihnen helfen, passera Prüfungen / Intervjuer mit

  ausgezeichneter Qualität.
  14. Er hat Kräuter, damit Sie lange mit HIV-AIDS leben.
  15. Holen Sie sich håla Job, Mann, Gunst, Werbung, Angebote, die

  Sie gewünscht.
  16. Er heilen Wahnsinn / stress / Sucht / lång Krankheiten.
  17. Er hatt Glück Zauber / Charme zu akkumulieren und schützen Sie

  Ihr Vermögen.
  18. Er hatt Charme für Glücksspiel & vinna Gerichtsverfahren.
  19. Er hatt mächtige Kräuter zur Heilung frühen Ejakulation,

  Starke

  Wahlen.
  20. Er hat Charme, um Sie zu Schützen vom Auto

  Räuber / Hijacker / jedes risiko.
  21. Er hatt Charme für Bad bekam zu Ihrem guten Glück hatte

  behalten

  Leben vor.
  22. Cremes zur Verminderung & Erhöhung der Brüste / Bums /

  Hüften / Bauch / Vagina Anziehen und Gelbsucht

 404. It is appropriate time to make some plans for the future
  and it’s time to be happy. I’ve learn this post and if I could I desire to counsel you some fascinating things or advice.
  Maybe you could write next articles regarding this article.
  I want to read even more things approximately it!

 405. Hej! Jag har en fråga, när jag lägger in text i kolummer på min wordpresssida, så att det ska se ut som en artikel så ser det bra ut på datorn, men sedan när jag tittar på mobilen så ser inte texten likadan ut… Det är mer mellanrum mellan vissa orden och vissa hamnar på en ny rad. Sidan verkar inte vara progressiv, finns det något sätt att det blir likadant på båda utan att den byter rad när den inte ska (utan bara minskar i storlek?)

  Hans

 406. I like the valuable information you supply on your articles. I will bookmark your blog and check again here regularly. I am somewhat certain I will learn many new stuff right right here! Good luck for the next!

 407. My sister encouraged I may such as this web site. He or she had been completely right. This kind of release really made our day. You can’t picture purely that the good deal occasion I had put together expended because of this facts! Appreciate it!

 408. Hej! Jag har en blogg akesandberg.se i wordpress och skulle vilja lägga in statistik för besökare, varifrån de kommer etc och ev nedladdningar. Vet nn hur man gör? Åke

 409. Hej! Jag har en blogg akesandberg.se i wordpress och skulle vilja lägga in statistik för besökare, varifrån de kommer etc och ev nedladdningar. Vet nn hur man gör? Åke

 410. Hejsan! Jag skulle vilja veta om det finns copyright till wordpress. Jag vill inte att folk ska kopiera min blogg. Finns det någon översättare på wordpress? Tänkte om läsarna kommer från utomlands, så kan dem översätta till sitt språk. 🙂

 411. Hej kan man ändra adress på sina sidor i mobilen tacksam för svar 🙂

 412. Hej! Kommentarsfunktionen på min blogg har ballat ur. Någon som vet vad felet kan vara? bokblogg.halsinggardsskolan.se

 413. Jag är helt borta.
  Försöker att fixa ett nytt Domän till min ”blogg”. Har skaffat ett nytt domän men nu vill den att jag ändrar namnservrar? den vill att jag går in i Domäner – Administration, men det finns ju inte någonstans? Hur gör jag?

 414. Hej!
  Alla mina inlägg sen start ligger på första sidan/Home page i bloggen, hur gör jag för att få en paging-funktion där kanske bara de 4 senaste inläggen visas och sedan får man bläddra sig bakåt via en Äldre inlägg-länk?
  Kan det bero på temat? Jag har the Responsive theme och bloggen finns här
  http://matportalen.wordpress.com/
  Det finns en inställning under Admin => Läsinställningar => Inlägg per sida och den är satt till 10 inlägg, men det hjälper inte.

 415. Bugg i Chrome?
  Hänvisningarna till olika sidor i min blogg syns nu inte i Chrome-läsaren. Det ser ok ut om jag använder Explorer. Vet du om det är ngt allmän problem med Chrome och wordpress? Jag har inte varit med om detta tidigare.
  adress: gymnasiearbetet.wordpress.com

 416. Hej!
  Funderar på en sak. Har skapat flera bloggar i wordpress, både åt mig och andra. Nu funderar jag på att skapa en ny, men upptäcker att den inte tillåter mig att använda min mailadress, eftersom den redan är registrerad??? (Jo, det är den ju, men kan man bara ha en wordpressblogg/mail?) Knepigt!
  Går det att komma runt detta? Man kan ju inte skaffa nya mailadresser för varje blogg…
  Hoppas du har möjlighet att hjälpa mig!
  /Maria

 417. Fråga!
  Jag kanske är helt dum i huvudet men nu har jag försökt registrera mig flera gånger på worldpress utan resultat. När jag klickar på ”skapa blogg” börjar den bara om på samma sida igen (alltså den sidan man registrerar sig på) Alla fält jag fyllt i så som lösen och användarnamn är ”gröna” så jag fattar inte…. Får heller inga email för att gå vidare.
  Hjälp.

 418. Hej. Jag har en blogg (ultrastefan.wordpress.com) går det på något sätt att länka in så att jag kan få google translate för mina icke-svenskspråkiga vänner?

 419. Jag har en blogg som jag skriver i på svenska. Men jag vet inte hur jag kan komma till inställningar och sedan ändra i dessa. Allt visas på arabiska (bor i Dubai). En kompis hjälpte mig att starta bloggen men nu skulle jag vilja ändra i den så att folk kan lämna kommentarer. Jag undrar också om jag kan se statistik om det är någon som besöker bloggen?

 420. Jag har ett stort problem och jag vet inte hur jag ska få hjälp. Min blogg har blockats från Facebook o instagram för det står att det är skräppost, spam. Vilket inte är sant. Fick över 10000 delningar på ett inlägg jag skrev, därefter kom problemet. Vad göra?

 421. Hur importerar jag från blogg.se till wordpress.com enklast, helst gratis.
  Har försökt men får inte till det.
  Går det att importera från weebly.com till wordpress.com och isf hur, vart?

 422. hej!!

  det är så att jag har en sida wordpress och jag vill ha en slideshow, finns det något bra program som man kan använda för att göra detta i? och hur får jag sedan in själva slideshowen i wordpress sidan? tack för svar

  mvh Thomas

 423. I can’t perhaps know the way I ended up listed here, but I assumed that organize was previously great. I do not identify which you’re having said that absolutely you are going to a new well-known writer in case you may not be already. Kind regards!

 424. Hej, hur byter jag bloggnamn/adress till min blogg?

 425. Hej, hur ställer jag in min wordpress.com-blogg så att man ser hur många (och vilka) som gillat mina blogginlägg?

 426. Hej, jag använder temat Mantra. När jag ska lägga till en textwidget och skriver rubriken så hamnar den höger centrerat. Hur kan jag få den att ligga till vänster eller högercentrerat? Tacksam för svar Maria

 427. Hej jag försöker blogga från mobil och har problem med bilderna är i fel storlek på mobilen men rätt på datorn hur gör man för att få ordning på det ? Tacksam för svar

 428. Hej!
  Jag har ett problem som jag stött på i samband med att jag hjälpt en kompis med hennes wp installation. Webbplatsen finns på one.com. Konstigt nog så finns det två installationer av wp. En i vanliga public-katalogen och i den katalogen finns en katalog som heter blogg. Den innehåller som det låter bloggen men den länkas in i den ”yttre” och synliga wp installationen. Problemet är att hon vill visa all blogginlägg på raken utan [read more] länk. Alltså ingen ”sammanfattning” av ett antal tecken i början. Jag har ställt in det så i den ena/synliga installationen. Men kommer inte åt den som ligger i katalogen blogg. Kan man ändra det i någon php fil eller gör man det i databasen?
  Tack för hjälpen

 429. Jag skulle vilja ha olika bilder i sidhuvudet på de olika sidorna. Går det? Temat är twenty.ten
  mvh karl eric

 430. Jag bloggar under eget namn med WordPress. Jag pingar min blogg och kommer upp på nyligen men syns inte knuff.se, bloggkartan eller på bloggar.se och då är ändå alla dessa fyra sammankopplande. Jag har försökt att se vad som är fel och jag skrivit till Johan som grundade sidorna men han svarar ju aldrig. För att synas på knuff måste man ha ett fungerande RSS och det har jag. Vad kan felet vara?

 431. Hej jag undrar hur man sätter header på sin WordPress blogg. Det är en gratis blogg

 432. Jag undrar även hur man byter teckensnitt ? Går det ens eller finns det bara ett teckensnitt ? Kan man inte ta teckensnitt från sin dator annars ? Teckensnitt som man har typ på wordpad

 433. Ang. den nya redigerarfunktionen. Jag kan inte ta fram och se samtliga etiketter och kategorier. Jag ser bara de första ca 10 stycken. Hur gör jag för att se samtliga?

 434. Hej!

  Vi har en skolblogg på wordpress.com. Kan man ställa in så att det går att gilla med ett enda klick utan att läsaren måste logga in på wordpress? Det går ju att kommentera utan inloggning, borde väl gå att gilla också. Vi har en gratisversion, är det skillnad i betalversionen? Jag har tillåtit sökmotorer att indexera webbplatsen men man måste ändå skriva användarnamnet för att hitta bloggen, kan man göra något mera för att bloggen ska hittas lättare?

 435. Hej!
  Efter senaste uppdatering av vår blogg försvann de fem senaste inläggen från flödet på första-sidan. De finns fortfarande kvar om en söker efter dem, men som sagt inte på första-sidan. Hur kommer det sig?
  Tacksam för svar!
  /Andreas

 436. hej!
  Jag försöker installera Tempera som tema i min blogg. Det har jag gjort men Tempera setting fungerar inte. Behövs ladda ned plugins, men vet ej vilka.
  är det någon som vet?

 437. Jag vill inte att folk ska kunna redigera mina inlägg! Hur tar jag bort det!?

 438. Det var ett tag sedan jag var inne på min hemsida för att ändra. Har varit inne nu för att ändra och möts bara av en blank sida där jag inte får upp sidorna där jag kan ändra.
  Frågan blir då: vad har hänt??

 439. Hej, jag vet inte vad det är som har hänt. Men jag kan nu inte lägga till bilder på bloggen på datan. Jag får panik! Allt har ändrats och jag har ingen aning om vad jag ska göra! Tror du ni/u vet och kan hjälpa mig?!?!

 440. Hej,
  Jag undrar om kommentarer. Nu får jag inga skräpkommentarer men heller inga nya som kan kommentera, bara de jag redan godkänt.

  Jag har tittat över inställningarma men hittar inget konstigt. Jag har satt några ord i karantän eller vad det nu hette.

  Vad kan ha hänt?
  Mvh, Linda

 441. Jag har en hemsida i wordpress http://www.fethalsa.wordpress.com Nu ska jag flytta fysiskt och byta internetleverantör från comhem till bahnhof. Hur påverkas min hemsida? vad behöver jag göra?
  Tacksam för svar.
  Mats L

 442. Jag har påbörjat att göra en hemsida i WordPress med temat ColorMag (gratistemat) som grund. Den ligger lokalt på min dator via MAMP så jag har inget webbhotell. Men då jag förstod att det är bäst att göra ett barntema gjorde jag det och fick det att fungera.

  Nu skulle jag föra över det hela till en ny dator. Men det lyckas inget vidare.
  I WordPress importerade jag den xml-fil jag senast gjort backup av. Då fick jag med alla menyer, en del bilder och övrig text. Men i en enda röra.

  Det som jag ändrat inifrån WordPress i Widgets verkar dock inte vara med utan det får jag gå in och göra om igen? Och det är ju där hela layouten är gjord! Så då kommer jag med andra ord få göra om det igen när jag så småningom ska exportera sidan till ett webbhotell också? Så är det ju med största sannolikhet inte – vad är det för fil jag missar att föra över?

  Eller ska man ändra allt i koden, typ i style.css och inte ändra något inifrån WordPress? Låter ju lite riskabelt? Jag kan ju inte det här utan försöker lära mig – så om alla ändringar ska göras i olika inställningsfiler kommer det nog bli en hel del följdstrul.

 443. Hej!
  Jag skulle vilja ta bort sök-fältet som finns i min meny. Det lägger sig nämligen över mitt sidhuvud när man tar upp sidan på mobilen. Går det att ta bort den?

 444. I got this web page from my buddy who shared with me regarding this site and now this time I am browsing this web page and reading very
  informative articles or reviews at this time.

 445. Hej.
  För en tid sedan drabbades min hemsida av skadliga koder förmodligen p.g.a. att jag aldrig uppdaterade mina teman och tillägg. Nu är det iallafall åtgärdat och allt är uppdaterat.
  Det har dock uppstått ett problem som inte fanns där tidigare. Det publiceras nämligen inlägg ett par gånger i veckan på min hemsida utan mitt godkännande. Jag är den enda användaren och administratör på WP.
  Vad kan jag göra för att det ingen förutom jag skall publicera inlägg på min hemsida?

 446. Hej.
  För en tid sedan drabbades min hemsida av skadliga koder förmodligen p.g.a. att jag aldrig uppdaterade mina teman och tillägg. Nu är det iallafall åtgärdat och allt är uppdaterat.
  Det har dock uppstått ett problem som inte fanns där tidigare. Det publiceras nämligen inlägg ett par gånger i veckan på min hemsida utan mitt godkännande. Jag är den enda användaren och administratör på WP.
  Vad kan jag göra för ingen förutom jag skall publicera inlägg på min hemsida?

 447. Hej! Sidan för att skapa nya inlägg eller sidor har ingen skrivmeny det är helt tomt, likaså statistiksidan är helt tom. Det går inte att redigera. Jag måste använda WP. Hela snabbmenyn är borta om man klickar vidare ser jag nu. Det skedde idag. Är det fler som har samma problem?

 448. I got this web page from my buddy who shared with
  me on the topic of this web page and at the moment this time I am visiting this web page and reading
  very informative articles or reviews at this place.

 449. 静岡県のHIV郵送検査静岡県のHIV郵送検査

 450. Hej,

  Hur får jag mitt inläggsdatum att synas på mitt blogginlägg. Jag har ställt in publiceringsdatum till 3 juli 2017 och jag vill att inlägget ska visas att det publicerats då fast än jag publicerar den idag, går det?

  Tack på förhand.

 451. Hej jag har två frågor:
  Hur jag kan få till en ”gilla” knapp på mina inlägg?
  hur kan jag få upp en ”följa” knapp så mina följare kan se när jag uppdaterar?

 452. Hej, försökte länka till ett av mina tidigare blogginlägg och upptäckte att det helt hade försvunnit.. kan man få tillbaka det på nått sätt..

 453. Har problem med det att när jag skriver inlägg på min WordPressblogg Trillingfarfar WordPress.com och gör en förhandsgranskning så ser allting ut som jag vill med radbrytningar och nya stycken. Men när jag publicerar inlägget så ändras radbrytningarna ibland mittpå och tomrum skapas med långa avstånd emellan och följer inte förhandsgranskningen. När jag går in och försöker rätta till saken, och uppdaterar så består ändå problemet med texten. Ni kan kolla fast på mitt senaste inlägg: https://trillingfarfar.wordpress.com/2018/01/29/skall-vi-verkligen-ha-varg-i-vara-skogar/ Vad kan det bero på?

 454. Hej!
  Vill starta en blogg och känner att WordPress.com är bra att börja med för det är gratis men är det tillåtet att koppla annonser , länkar mm för att tjäna pengar där?

  Kan man bygga sin blogg i gratis versionen och sen om man vill flytta till WordPress .org med eget webbhotell och domän utan att behöva börja om från början liksom med utseende mm?

 455. Hej!
  Vill starta en blogg och känner att WordPress.com är bra att börja med för det är gratis men är det tillåtet att koppla annonser , länkar mm för att tjäna pengar där?

  Kan man bygga sin blogg i gratis versionen och sen om man vill flytta till WordPress .org med eget webbhotell och domän utan att behöva börja om från början liksom med utse

 456. Hej! Jag är på väg att göra en ny sida i wordpress. Den ska ha rubriken Arbete & Välfärd. Men Å Ä Ö funkar inte i den rubrik som ska synas i menyraden högst upp. de två ä-na hoppas helt enkelt över. Vet du hur man gör för att få in å ä ö i menyraden? /Åke S

 457. magnificent points altogether, you just received a brand new reader.
  What could you recommend about your submit that you simply made a few days ago?
  Any certain?

 458. I was curious if you ever thought of changing the
  structure of your website? Its very well written; I love what youve
  got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better.
  Youve got an awful lot of text for only having 1 or two pictures.
  Maybe you could space it out better?

 459. Hej- har en nystartade blogg valkyrians.se som inte funkar som jag vill.
  Jag är självlärd och därför inte så kunnig i alla olika namn på saker.. tex widgets.
  På min blogg fanns från början tre footer sidebars. Jag tog bort det som stod där ursprungligen- oxå en bild, och nu får jag inte de att fungera längre- trots att de finns kvar både under fliken i panelen och i anpassa. Jag kan lägga in widgets- både bilder och text- me när jag trycker på spara så händer inget och det visas inte på sidan…
  Temat heter custom lite
  Tack
  Lovisa valkyria

 460. For hottest news you have to visit world-wide-web and on internet
  I found this web page as a finest site for hottest updates.

 461. Hej!
  Jag har stängt av mitt gratis konto hos WordPress. Har nu köpt domän hos miss Hosting. Varför kan jag inte registrera mig igen på WordPress? Jag får meddelandet att jag inte har tillåtelse till inloggnings länk?? Vad har hänt? Mitt domän heter: Maries hundliv.se

 462. Hej,
  Jag har gjort min WordPress blogg privat. Nu undrar jag hur jag kan veta vilka personerna är bakom användarnamnen som vill följa mig? Jag får ju ett mejl att tex eag1122 vill följa mig, detta mejl kommer från a noreply email så hur kan jag kontakta denna eag1122 för att veta om det är någon jag känner eller inte?

 463. Hej. När jag går in på min blog och läser själv ser jag reklam. Jag har inte godkänt någon reklam. Hur kommer det sig?

 464. An impressive share! I have just forwarded this onto a
  co-worker who was doing a little homework on this. And he actually
  bought me breakfast simply because I found it for him…

  lol. So allow me to reword this…. Thanks for the meal!!

  But yeah, thanks for spending the time to talk about this matter here on your
  site.

 465. Hej. Jag är ny bloggare. Mins vänner skriver att det inte går att lämna kommentarer (fast några tycks ha lyckats…). Bad ska jag svara dom? Jag vill ju gärna ha kommentarerna för istället för i privata mail etc. jsg tog just bort att det krävs att man uppger namn o e-post. Hjälper det? Bloggen är ellainthegarden.online

 466. Awesome post.

 467. Hej!

  Jag har problem med att folk inte kan hitta min blogg om jag inte skickar länk till inlägget. Om dom skriver in min ’länk’ för sökning kommer dom till förstasidan på wordpress. Vad beror det på? Är ny på detta…

  Tack på förhand!

 468. It is not my first time to go to see this web page, i am visiting this
  web site dailly and get pleasant information from here
  all the time.

 469. Hej jag vill bara titta på några blog. Vill inte ha webbplats

 470. Hej!
  Jag har ett problem att worlpress tar bort vissa tecken för mig och ibland lägger till tecken och färg. Det är inget som syns i redigeraren utan det syns när jag förhandsgranska inlägget och när jag publicerar. Vet du vad det kan bero på? Tacksam för svar. Mvh M


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: